Ország-világ

2020.08.29. 06:45

Maszk viselésére kérték, ezért késelt az afgán bevándorló

A támadót egy szolgálaton kívüli rendőr szerelte le, de ő maga is megsérült.

Az Ouest France című francia regionális lap beszámolója szerint egy 29 éves afgán nemzetiségű ember augusztus 26-án késő délután ment be egy étterembe Le Havre strandján. A férfi ittas volt és maszk sem volt rajta, holott a francia törvények szerint az kötelező lett volna. Az egyik felszolgáló megkérte, hogy vegyen fel maszkot, erre az afgán férfi kiment a bárból, majd kisvártatva visszatért késsel a kezében, amellyel mellkason döfte a pincért – tudósított a V4NA hírügynökség.

A 30 éves férfi súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett, szerencséjére épp a bárban volt a francia rohamrendőrség (CRS) egyik szolgálaton kívüli tagja, aki azonnal közbelépett. A dulakodásban a rendőr is megsérült a kezén és a térdén. Ezzel együtt is sikerült ártalmatlanítania a támadót, akit a kiérkező rendőrök azonnal őrizetbe vettek.

Gérald Darmanin belügyminiszter a Twitteren üdvözölte a rendőr hidegvérét és bátorságát, hogy nem habozott életét kockáztatva a pincér segítségére sietni.

A normandiai Le Havre egyébként a Jean Castex-et megelőző francia miniszterelnök, Édouard Philippe városa, ugyanis 2010-től 2017-ig – mielőtt miniszterelnökké nevezte ki Emmanuel Macron – ő volt a város első embere. Kormányfői posztjáról július elején mondott le, hogy újra átvegye a város irányítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!