Ország-világ

2021.10.25. 20:08

Megérkezett Magyarországra Marine Le Pen

Twitteren jelentkezett be a jobboldali francia politikus.

French Marine Le Pen, chairwoman of the Rassemblement National (RN) party, pictured during a press conference in the marge of a European council summit, in Brussels, Friday 22 October 2021.

Forrás: HATIM KAGHAT

Fotó: Belga/AFP

Twitter-bejegyzésének tanúsága szerint már meg is érkezett Magyarországra Marine Le Pen, a jobboldali francia Nemzeti Tömörülés párt elnöke – vette észre a Magyar Nemzet.

Mint arról korábban a Magyar Nemzet is hírt adott, Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a karmelita kolostorban fogadja a politikust. Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke korábban arról is tájékoztatott, a találkozó után, amelyen részt vesz Novák Katalin, a Fidesz külügyekért felelős alelnöke is, Orbán Viktor és Marine Le Pen sajtónyilatkozatot tesznek.

A megbeszélésen szó lesz többek között az erős nemzetállamokra épülő Európai Unió koncepciójáról és jövőjéről, a migrációs válságról, valamint a több demokratikus jobboldali párt által nyáron elindított európai mozgalom további megerősítéséről.

Egy múlt pénteken készült közvélemény-kutatás szerint egyébként a jelenlegi francia államfőre a választópolgárok 24 százaléka, a bevándorlásellenes Éric Zemmourra pedig 16 százalék szavazna, ha most tartanák az elnökválasztás első fordulóját.

A 2022-es választás előtt fél évvel megjelent felmérés alapján a bevándorlás Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje, Marine Le Pen 15 százalékos támogatottsággal szorosan követi jobboldali riválisát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!