Letartóztatták az elkövetőket

2017.10.11. 16:03

Megerőszakoltak egy lányt a Hűvösvölgyi Gyermekotthonban

A 16, illetve 17 éves fiúk a 17 esztendős lánnyal együtt egy­aránt az intézmény lakói voltak.

A Bors értesülése szerint az eset az október 4-én történt Budapesten, a II. kerületi Hűvösvölgyi Gyermekotthonban.

A lap megkeresésére reagálva a rendőrség közölte: az ügyben a BRFK Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztálya folytat büntetőeljárást két fiatalkorú elkövetővel szemben szexuális erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt, akiket a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

„Régóta tartom az egyik sráccal a kapcsolatot, nem néztem volna ki belőle, hogy képes ilyesmit megtenni. A lányról csak annyit tudok, hogy a történtek után átszállították egy másik intézménybe”

– magyarázta a lapnak egy fiú, aki ismerte az érintetteket. A lap információi szerint a szerencsétlenül járt lány pszichiátriára került, az egyik támadójának pedig korábban már volt hasonló ügye.

A Hűvösvölgyi Gyermekotthon a Bolyai Gyermekotthoni Központ egyik szakmai alegysége, amelynek két épülete – a hivatalos weblapjuk szerint – összesen 78 férőhelyes. A gyámhivatal – gyermekvédelmi gyám kijelölése mellett – ideiglenesen, vagy nevelés céljából helyezi itt el a gyermekeket háromtól, egészen tizennyolc éves korig. Ebben az esetben egyébként a szülői felügyeleti jogot felfüggesztik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!