öngyilkos lett

2020.07.14. 16:10

Meghalt Bogdán László, Cserdi polgármestere

A politikus 46 éves volt.

Önkezével vetett véget életének Cserdi polgármestere – írja sajtóértesülésekre hivatkozva a Világgazdaság. A hírt a Pécsi Újságnak több forrás is megerősítette.

Papp Gizella, a település jegyzői feladatait ellátó közös önkormányzati hivatal jogi osztályvezetője, a Bicsérdi Közös Önkormányzati Hivatal bodai kirendeltségének munkatársa az MTI-nek azt mondta, kedd reggel értesültek a polgármester haláláról, de további részleteket a család kérésére nem közölt.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére azt közölte,

a haláleset körülményeit a Szigetvári Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

A hirado.hu úgy tudja, Bogdán László nem sokkal a tragédiát megelőzően, délután fél háromkor félrevonulva telefonon beszélt valakivel, majd szó nélkül távozott a cserdi hivatalból.

Többen úgy sejtik, hogy egy ismert televíziós riporternővel való kapcsolatának kudarca áll a tragikus öngyilkosság hátterében.

A portál szerint hétfőn délután és kora este sok helyi, a zöldség-gyümölcs feldolgozóüzemben dolgozó munkás kereste, a polgárőrség egész éjjel kutatott utána a településen és környékén. Holttestét kedd hajnalban találták meg a feldolgozótelep egyik munkacsarnokában.

Ismerősei szerint az utóbbi hónapokban közeli, intim kapcsolatot ápolt egy ismert televíziós riporternővel, akivel a fővárosban is többször együtt látták. A hirado.hu által elért, a polgármestert ismerő szereplők úgy sejtik, hogy ennek a kapcsolatnak a kudarca, egy esetleges szakítás állhat a váratlan öngyilkosság hátterében.

A Világgazdaság azt írja, a településvezető szegény roma családban született Pécsen, gyermekkorában költöztek családjával Cserdibe. Anyagi okokból nem tudott továbbtanulni, ezért saját magát fejlesztette.

2002-ben független jelöltként lett Cserdi alpolgármestere, 2006 óta pedig a település polgármestereként tevékenykedett.

Vezetése alatt mintafalut hozott létre Cserdiből. A többi között oktatási programot indított, a falu mezőgazdasági termelésbe kezdett, továbbá kertészeti közmunka-lehetőséget biztosítottak. A megtermelt feleslegből rászorulókat segítettek.

Polgármestersége alatt az addig nagyon rossz bűnügyi statisztikákat felmutató faluban gyakorlatilag megszűnt a bűnözés – írja a Világgazdaság.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!