újraindulhat

2020.04.19. 22:11

Megszökött egy ebola vírustól fertőzött Kongóban egy klinikáról

A 28 éves férfiról pénteken állapították meg, hogy fertőzött.

Megszökött egy ebolafertőzött Kongóban egy klinikáról, és félő, hogy újra elszabadulhat a járvány – adta hírül vasárnap az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Az illető egy 28 éves, motorostaxis férfi. Beni városában szökött el a klinikáról, miután pénteken megállapították, hogy fertőzött. Rajta kívül még öt ismert ebolás fertőzöttje van jelenleg Kongónak, amely a múlt héten kis híján bejelentette, hogy mentes az ebolától, mivel április 10-ig több mint hét héten át nem akadt újabb ebolás eset. Csak két nap volt hátra a közlésig, amikor felfedeztek egy újabb kisebb gócot.

Az afrikai ország 2018 augusztusától küszködik az ebolával, amely azóta 2200 emberrel végzett a Kongói Demokratikus Köztársaságban. A lakosok körében jó pár közösség úgy hiszi, nincs is járvány.

A koronavírus-ragály nem kerülte el Kongót sem. Eddig 327 bizonyított fertőzött van az országban, a vírus 25 emberrel végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!