Semmi vész

2017.08.23. 11:04

Megszüntették a nyomozást az „etikus hekker” ügyében

Már nem gyanúsítottja az ügynek az „etikus hekkerként” ismertté vált kisvárdai fiatalember, mivel a BKV jegyértékesítési rendszerét érintő cselekménye nem jelentett veszélyt a társadalomra – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szerdán az MTI-t.

Budapest, 2017. július 24. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) e-jegy értékesítésével kapcsolatban történtek miatt demonstrálók Budapesten 2017. július 24-én. MTI Fotó /Szigetváry Zsolt

Forrás: Szigetváry Zsolt

Fotó: MTI Fotó

Az eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája szüntette meg. Az illetékes Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség kedden ugyanakkor azt is közölte az MTI-vel, hogy a nyomozás azért még továbbra folyik.

A főügyészség megállapítása szerint az, hogy a gyanúsított a sértett jegyértékesítési rendszerében jogosulatlanul adatot változtatott meg, nem veszélyes a társadalomra, és így nem valósít meg bűncselekményt – közölte korábban az MTI-vel Szilágyi László a megyei főügyészség szóvivője.

A T-Systems Magyarország az informatikai rendszerét ért jogosulatlan befolyásolás miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen azt követően, hogy egy fiatalember rést talált a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a T-Systems által fejlesztett Online jegyértékesítési rendszerén és 50 forintért vásárolt magának havi bérletet.

Utóbbit soha nem használta és a rendszerhibára felhívta a BKK figyelmét. Meggyanúsítása ellen számos szervezet tiltakozott, sőt a fővárosban még demonstrációt is tartottak a BKK központi épülete előtt az „etikus hekker” feljelentése és meggyanúsítása miatt.

Borítókép:

MTI Fotó /Szigetváry Zsolt

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) e-jegy értékesítésével kapcsolatban történtek miatt demonstrálók Budapesten 2017. július 24-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!