Járvány

2020.03.07. 10:44

Megvan az ötödik magyarországi fertőzött

Egy 70 éves magyar, súlyosan beteg férfi a fertőzött – olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra szombaton feltett közleményben.

A man wearing a face mask as she chats on her mobile phone at a coffee shop in Lhokseumawe, Aceh, Indonesia on March 6, 2020. The Indonesian government on Friday again reported two more Indonesians who were positive for coronavirus infected, and now Indonesians who were positive for coronavirus or COVID-19 became 4 people, and they were treated at the Sulianti Saroso infectious disease hospital in Jakarta. The spread of COVID-19 has now been confirmed positive in 84 countries. (Photo by Zick Maulana/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Zick Maulana

Jelenleg a Szent László kórházban ápolják. Valószínűsíthetően a külföldön élő fia fertőzte meg, aki február közepén látogatta meg, előtte Olaszországban és Párizsban is járt – áll a közleményben.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában hitelesített laborvizsgálati eredménye pozitív lett.

Az idős férfi eleve súlyos, krónikus alapbetegségekkel küzd, rossz, legyengült állapotban van.

A budapesti Szent László Kórházban karanténba helyezték, kivizsgálják és megkap minden szükséges ellátást.

Az országos tisztifőorvos által elrendelt eljárásrendnek megfelelően ilyenkor haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás. A hatóságok kikérdezik a feleségét és külföldön élő fiát is.

A szoros kontaktjának számító felesége is már karanténba került.

Állapotáról és az eset egyéb járványügyi intézkedéseiről későbbiekben adnak tájékoztatást.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: koronavir[email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!