Megtorlás

2017.08.10. 14:38

Merénylők házait rombolta le az izraeli hadsereg

Azoknak a merénylőknek a házait rombolták le, akik júniusban Jeruzsálemben halálra késeltek egy 23 éves határőr-katonanőt, továbbá azét a magányos terroristáét, aki áprilisban az Ofra nevű ciszjordániai telepnél szándékosan halálra gázolt egy húszéves izraeli katonát – jelentette a helyi média.

Forrás: AFP

Fotó: ABBAS MOMANI

A ciszjordániai Dir Abu Misálban a három Jeruzsálemben késelő merénylő közül kettőnek ledózerolták a házát, harmadik társuk otthonában pedig lakhatatlanná tették a merénylő lakrészét. A Rámalláhtól északra lévő Szilvád nevű palesztin faluban szintén lerombolták azt az épületet, amelyben az Ofrában támadó merénylő élt korábban.

A 2015 őszén kezdődött merénylethullámban számos késeléses, gázolásos és fegyveres támadást próbáltak elkövetni palesztinok, és az izraeli biztonságiak szerint az elkövetők házának lerombolása elrettenti a potenciális támadókat.

Izrael szerint a palesztin politika miatt robbant ki az újabb erőszakhullám, a palesztinok viszont úgy vélik, hogy a több évtizedes izraeli megszállás okozta frusztráltság vezet újabb és újabb merényletekhez.

(Borítóképünkön az egyik merénylő édesanyja lerombolt otthonuk előtt. Forrás: AFP / ABBAS MOMANI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!