védelem

2017.09.16. 16:01

Migrációkutató Intézet: a kerítés hatékonysága kétségtelen

A magyar határon felépült kerítés hatékonyságát nem lehet kétségbe vonni – emelte ki Klopfer Ádám, a Migrációkutató Intézet kutatója az M1 szombati műsorában.

A kutató felidézte: amikor a nagy migrációs hullám megérkezett Európába, az Európai Unió arra nem volt felkészülve. A magyarországi kerítés nagyon gyorsan felépült és a statisztikák is igazolják hatékonyságát, hiszen azóta Magyarországot gyakorlatilag elkerüli a migrációs áramlat.

Klopfer Ádám beszélt arról is, hogy az Európai Unió bizottságának politikája egyfajta hívó szó arra, hogy a migránsok meginduljanak az Európai Unió felé.

A kutató szerint ez „rossz politika”. Csak idén több mint 2500 ember halt meg a tengeren – emlékeztetett a szakértő, aki szerint az embereket nem kéne rákényszeríteni erre a veszélyes útra. Ehelyett külső elosztóközpontokban, az Európai Unió területén kívüli kellene felállítani hotspotokat és ott kellene a menedékkérelmeket elbírálni – fejtette ki a Migrációkutató Intézet kutatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!