mi parancsol majd megálljt?

2020.03.06. 13:37

Migráns gázolt halálra egy német rendőrt

Belehalt sérüléseibe az a hamburgi rendőr, akit elgázolt egy török migráns. A hírre tömegesen teszik fel a kérdést, hogy mivé lett Merkel Németországa és mi parancsol majd megálljt az „öngyilkos” migrációs politikájának.

Fekete szalaggal díszitik a rendőrautókat, így tisztelegnek a hamburgi hatóságok elhunyt kollégájuk emléke előtt. Az 57 éves rendőrtiszt február 25-e óta volt kómában, míg 8 nap után szerdán hajnalban elhunyt – számol be a V4NA.

Az esetért egy bizonyos Mahmut H. felelős, aki ellen három elfogatóparancsot adtak már ki és múlt hét szerdán majdnem el is kapták, azonban a bűnöző gyorsított és belerohant az előtte álló rendőrautóba, amit aztán 11 méteren keresztül tolt maga előtt. Így a férfi bűnlajstromához egy rendőr ellen elkövetett halálos testi sértés is hozzáíródott, írja a Bild.

A közvéleményt egyből a merkeli migrációs politikát kritizáló megszólalások kezdték uralni, akik ezt az integrációs törekvések „sikertörténetének” könyvelték el, és a közösségi oldalakon is sorra jelennek meg a bejegyzések, amik a rendőrök tehetetlenségével foglalkoznak a migránsokkal szemben és megkérdőjelezik a német kormány „öngyilkos nyitott ajtók politikáját”.

Ezen, a Twitteren megosztott videón jól látszik, hogy a bevándorlók nem félnek a rendőröktől és csoportosan támadnak rájuk, ha azok megpróbálnak eljárni a bűnözőkkel szemben.

A dulakodás során a rendőr elveszi a telefont az őt videózó migránstól majd az rátámad és társával együtt alig tudják megfékezni őket. Az is látszik, hogy a verekedés közben a már letartóztatott társuk elmenekül a járőrkocsiból.

Címkék#migráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!