tragédia

2018.05.05. 20:36

Migránsok balhéztak, meghalt egy 17 éves fiú Görögországban

Egy 17 éves fiú életét vesztette, többen pedig megsebesültek migránsok összecsapásában a nyugat-görögországi Pátra kikötővárosában - jelentette a görög sajtó szombaton.

Az illegális bevándorlók kövekkel, vascsövekkel és késekkel estek egymásnak – közölte a görög közszolgálati rádió és több helyi lap a rendőrségre hivatkozva. A halálos áldozat állampolgárságáról nincsenek információk.

Az összecsapás pénteken tört ki és szombaton a kora reggeli órákig tartott a pátrai kikötő elhagyatott raktárépületei között; a harc minden bizonnyal ezek birtoklásáért folyt – közölte a rendőrség.

Pátra kikötője népszerű tranzitállomásnak számít a Görögországból Olaszországba tartó – főleg Afganisztánból és Pakisztánból származó – illegális bevándorlók körében. Naponta több komphajó is kifut a kikötőből Brindisi, Bari, Ancona és Trieszt irányába. Naponta migránsok tucatjai próbálnak feljutni észrevétlenül vagy kamionokban rejtőzve a hajókra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!