Hiszti helyett

2019.07.24. 12:54

Nacsa Lőrinc: a környezet- és a teremtésvédelem ügye közös ügy

Valóban csak a baloldal ügye lenne a zöldpolitika? A KDNP politikusa szerint éppen ellenkezőleg: a környezetvédelem kérdése elsődlegesen jobboldali téma. Úgy véli, hangzatos szavak helyett valóságos munkára van szükség.

Budapest, 2019. július 8. Nacsa Lõrinc KDNP-s képviselõ napirend elõtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. július 8-án. MTI/Kovács Attila

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A szennyvíziszappal kapcsolatos minapi bejelentést leszámítva nem jellemző, hogy zöld arcukat mutatnák a kormánypártok, és gyakran éri kritika a kormánykoalíciót a legutóbbi döntése kapcsán is, amely szerint a mellé rendelt finanszírozási döntés nélkül nem támogatja a 2050-ig szóló európai klímavédelmi célokat – emlékeztetett a Hír TV műsorvezetője, Földi Kovács Andrea, aki a csatorna Magyarország élőben című műsorában arról kérdezte Nacsa Lőrinc kormánypárti országgyűlési képviselőt, hogy valóban csupán baloldali ügy lenne-e a zöldpolitika.

A KDNP-s honatya a kérdésre válaszolva kifejtette, hogy a baloldal és a liberális oldal a környezetvédelem kérdését „politikai hisztériakeltésre” használja. Szerinte a zöldpolitika „messze nem baloldali kérdés, a teremtett világ védelme közös felelősségünk” és „elsődlegesen jobboldali téma”, amit a „liberális hiszti és a politikai haszonszerzés miatti hangoskodó szavak talán elhomályosítanak”.

Nacsa Lőrinc hangsúlyozta, hogy a környezet- és teremtésvédelem ügye olyan közös ügy, amelyben a kormányzatnak, az állampolgároknak, a gazdasági szereplőknek együtt kell működniük. Véleménye szerint nem hangzatos szavakra vagy látványos akciókra van szükség, hanem valóságos munkára.

Borítókép: Nacsa Lőrinc KDNP-s képviselő napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. július 8-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!