bűnügy

2017.09.05. 06:32

Nagyszabású drogellenes razziát tartottak Brazíliában, nyolc tonna kokaint foglaltak le

Hat szövetségi államban tartottak egyszerre drogellenes razziákat. A bűnüldöző szervek összesen 127 letartóztatási és 190 házkutatási parancsot adtak ki.

Több mint nyolcvan embert vettek őrizetbe, de egyelőre nem sikerült kézre keríteni az összes körözött személyt – közölték a hatóságok.

A nagyszabású hatósági akcióban összesen 800 rendőr vett részt, 16 ötvenfős csoportot alkotva ütöttek rajta a drogdílereken.

Az eddig őrizetbe vettek közül 28-an a Sao Paulo szövetségi államban lévő santosi kikötő alkalmazottai. A nyomozóhatóságok szerint ezt a kikötőt használták nemzetközi drogcsempész szervezetek átrakodó helyként. A Kolumbiából, Peruból és Bolíviából érkező kokaint konténerekbe pakolták, és kereskedelmi hajókkal szállították Európába és Afrikába.

A bűnhálózatot az amerikai drogellenes hivatal (DEA) közreműködésével leplezték le. Ehhez köthetően összességében nyolc tonna kokaint foglaltak le brazíliai, belga, brit, olasz, spanyol és oroszországi kikötőkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!