Ország-világ

2020.09.16. 13:49

Nem engedték be az MSZP székházába a feloszlatott Pest megyei szervezet elnökét

„A baloldali sajtóból kizártak, a jobboldali meghallgatott.”

Forrás: A Magyar Nemzet fotója

„Tóth Bertalan otthon takaríts, ne a pártban”, „miért hallgattatjátok el a kritikát”, „politikai leszámolás”, „ne trükközzetek, ne csaljatok” – ilyen és ehhez hasonló molinókkal tüntettek a szocialisták Villányi úti központjánál a feloszlatott Pest megyei MSZP-alapszervezetek tagjai, akik a megtorlástól való félelmük miatt maszkban jelentek meg a demonstráción – írja a Magyar Nemzet.

Itt Trenka István, a feloszlatott szervezet elnöke petíciót kívánt átadni Tóth Bertalan pártelnöknek, annak érdekében, hogy a pártvezetés vonja vissza a feloszlatásukról szóló döntést, és részt vehessenek, illetve szavazhassanak az MSZP hét végi kongresszusán. Trenka úgy fogalmazott: egy demokratikus, főleg magát baloldalinak tartó pártnak az a dolga, hogy fellépjenek a diktatúra, az elnyomás ellen, ezért

soha nem gondolta volna, hogy ezekért az értékekért az MSZP székháza előtt kell tüntetni.

A volt Pest megyei elnök elmondása szerint több mint harminc éve tagja a pártnak, 2008-ban megkapta a Baloldalért díjat, az elmúlt két hétben mégis kétszer felfüggesztették, majd kizárták többek között azzal az indokkal, hogy a jobboldali médiában nyilatkozott. Mint fogalmazott: „Baloldali lap nem fogadott, de kizártak a baloldali portálok is, ahol elmondhattam volna a véleményemet. A jobboldali sajtó meghallgatott, tisztelet nekik ezért.”

Fotó: Magyar Nemzet

Pest megye az MSZP legnagyobb szervezete, ahol a tagság nagyon sokat dolgozott a pártért a baloldalért. Mindezt ingyen, társadalmi munkában, nem pedig milliókért, szolgálati autókért, benzinkártyáért. Amit most a pártvezetés csinál, az viszont nem más, mint saját hatalmának a biztosítása.

Ez az MSZP baloldaliságának a végét jelenti,

mi ezt szeretnék megakadályozni a petíciónkkal – mondta Trenka. Mint fogalmazott, jó néhány petíciót adott már át kormánytagoknak, és „az ellenfél képviselői” mindig átvették azokat.

Itt nem biztos hogy át fogják venni – tette hozzá a volt Pest megyei elnök, és igaza is lett. Trenka István ugyanis megpróbálta bevinni a Villányi úti pártközpontba a petíciót, de a biztonsági őr a járványhelyzetre hivatkozva nem engedte be az oktatási intézményként is működő épületbe, így Trenka végül az őrnek adta oda a dokumentumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!