Ország-világ

2021.04.07. 13:19

Nem jutott szék Ursula von der Leyennek Ankarában (videó)

Az Európai Bizottság elnöke járt pórult az Erdogannal folytatott tárgyalások során.

Ankara, 2021. április 6. A török elnöki hivatal sajtóirodája által közreadott képen Recep Tayyip Erdogan török államfõ (k) fogadja Charles Michelt, az Európai Tanács (b) és Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét az ankarai elnöki palotában 2021. április 6-án. MTI/EPA/Török elnöki hivatal sajtóirodája

Forrás: MTI / EPA / Török elnöki hivatal sajtóirodája

Fotó: -

Kedden az Európai Tanács elnöke, Charles Michel, illetve az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen Ankarában járt, hogy Recep Tayyip Erdoğan török elnökkel egyeztessenek.

A találkozóra azonban csak két széket készítettek elő a szervezők, így Von der Leyennek csak a kanapén jutott hely. A kínos diplomáciai pillanat az Ihr Program videója alapján váratlanul ért mindenkit. A legkellemetlenebb helyzetben a helyet foglaló Charles Michel volt, aki egyébként végül nem adta át a széket a Bizottság elnökének.

A török fél állítása szerint nem akartak ártani senkinek, valamint az Európai Unió delegációja előzetesen megfelelőnek találta az előkészületeket. Hozzátették viszont, hogy ültetési kérdésekben nem egyeztettek.

Borítókép: Három tárgyaló, két szék: Recep Tayyip Erdogan török államfő (középen) fogadja Charles Michelt (balra), az Európai Tanács és Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét az ankarai elnöki palotában 2021. április 6-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!