Járvány

2020.08.26. 19:53

Nem kapcsolták lélegeztetőgépre a vírusfertőzött ukrán exkormányfőt

A koronavírussal megfertőződött Julija Timosenko volt ukrán miniszterelnök, a Haza párt vezetője súlyos állapotban van, de egy párttársa állítása szerint nem igaz az a sajtóban megjelent hír, hogy lélegeztetőgépre kapcsolták volna.

Vadim Ivcsenko, a Haza párt képviselője az Ukrajina 24 televízió műsorában közölte, hogy Timosenko állapota „válságos, magas a láza”, de nincs lélegeztetőgépen. Magyarázata szerint „az orvosi protokollnak megfelelő minden intézkedést megtesznek a tüdeje szellőztetésére, de ezek más eszközök”, nem lélelegeztetőgép.

Timosenkóról augusztus 23-án hozta nyilvánosságra pártja szóvivője, hogy pozitív lett a tesztje koronavírusra. Marina Szoroka már akkor elmondta, hogy az 59 éves politikus állapota súlyos, 39 Celsius fokos lázzal küzd.

Julija Timosenko volt ukrán miniszterelnök állapota továbbra is válságos
Fotó: Igor Russak / Sputnik/AFP

Timosenko 2005-ben, illetve 2007 és 2010 között töltötte be a kormányfői tisztséget Ukrajnában, pártja, a Haza párt jelenleg ellenzékben van az ukrán parlamentben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!