Hallgassa élőben!

Nem tagadja a baloldali polgármester, hogy soron kívül oltatta be magát

Miközben a baloldal hónapok óta a koronavírus elleni védekezés, azon belül kiemelten a Magyarországra érkező védőoltások ellen hergel, most kiderült, hogy egyikük, a gyöngyösi baloldali polgármester soron kívül beoltatta magát.

A DK, a Momentum és az MSZP által támogatott Hiesz György nem is tagadta az esetet, amikor a Magyar Nemzet elérte. Hiesz esete precízen bemutatja a baloldal lelkiállapotát: miközben minden erejükkel akadályozni próbálják a közös védekezést, hatalmukkal visszaélve, az emberek elől eltitkolva beadatják maguknak a vakcinát. Azt szeretnék, hogy minél többen betegedjenek és haljanak meg, közben azonban saját magukat féltik: a végsőkig képesek elmenni a hatalomért, a legelképzelhetetlenebb gátlástalanságtól sem riadnak vissza – írja az Origo.

Óriási botrány robbant ki hétfőn: Gyöngyös 64 éves polgármestere, Hiesz György soron kívül adatta be magának a vakcinát, úgy, hogy a baloldal jó ideje a vakcinák és a védekezés ellen kampányol – emlékeztet a lap.

Kijátszotta a szabályokat

Az Origo az összefoglalójában úgy fogalmaz, a történet már önmagában is visszatetsző, úgy meg pláne, hogy a DK, a Momentum és az MSZP által támogatott városvezető a hatalmával visszaélve jutott hozzá az életmentő oltóanyaghoz.

Hiesz ugyanis polgármesteri pozíciójából adódóan intézte magának a vakcinát. A Pesti Srácok értesülései szerint a településvezető azután csapott le az oltóanyagra, hogy abból néhány adag felhasználatlanul érkezett vissza a gyöngyösi kórházba. Az egészségügyi intézmény az előírt protokoll szerint értesítette a gyöngyösi háziorvosokat, hogy az oltási terv alapján leginkább érintett helyiek -vagyis a 89 éven felüliek – körében használják fel a megmaradt oltóanyagokat. A baloldali politikus röviddel ezután jelent meg a kórházban, és kérte magának az oltást, amit a kényszerhelyzetben lévő orvos be is adott neki.

Azon túlmenően, hogy Hiesz politikai befolyásával visszaélve adatta be magának a védőoltást, több ok miatt is döbbenetes a történet. Egyrészről a magánakcióját teljesen eltitkolta a választók elől, mindezidáig senkit nem értesített arról. Másrészről a létező összes szabályt megkerülte, figyelmen kívül hagyva az oltási tervben előírt sorrendet. Mivel jelenleg az egészségügyi dolgozókat és az idősotthonok lakóit, dolgozóit oltják, ami után előbb a 89, majd a 65 évnél idősebbek következnek, így a még 65 év alatti polgármester értelemszerűen nem lett volna jogosult a vakcinára. Könnyen előfordulhat, hogy a településvezető önzésével mástól vette el a lehetőséget.

Az ügy azért is botrányos, mert a baloldal hónapok óta azzal hergeli a közvéleményt, hogy a Magyarországra érkező, illetve a kormány által lekötött oltóanyagok nem biztonságosak, erre egyikük soron kívül, mindenki mást megelőzve beoltatja magát. Ezzel ismét bizonyítást nyert: a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal kizárólag politikai érdekekből támadja a vakcinákat, azt remélve, hogy a bizonytalan időszak elhúzódásának a kormány látja kárát.

A tudatos stratégia a járvány megjelenése óta jól felismerhető: a baloldal ugyanis az első másodpercektől kezdve azon dolgozik, hogy akadályozza a közös védekezést.

Mint ismert, a tavaszi hullám alatt képtelen voltak támogatni a magyar emberek életének és egészségének védelme érdekében született koronavírus-törvényt, helyette inkább hangosan diktatúráztak a nemzetközi baloldallal összefogva. Az összehangolt támadás során olyan képtelen hazugságokat jelentettek meg a külföldi médiumokban, miszerint Magyarországon felfüggesztették az Országgyűlés működését. Dacára az erősödő világjárványnak, a magyarországi helyzetről szóló vitát erőszakoltak ki az Európai Parlamentben. A meghallgatáson egyébként a korábbiaknál is durvább hazugságok hangoztak el az országról. Ekkoriban hangzott el az egyik legárulkodóbb mondat a baloldal hozzáállásáról: a DK-s Arató Gergely egy televíziós interjúban véletlenül elszólta magát: a koronavírusban meghaltakról azt mondta:

Magyarország ebben a számban sem áll sajnos rosszul.

Szó szerint minden fronton támadtak: még a lélegeztetőgépek számába is képesek voltak belekötni, pedig a kormány több ezer gépet vásárolt. Müller Cecília országos tisztifőorvost sem kímélték: hiába vezényelte le sikeresen a tavaszi védekezést, méltatlan módon próbálták hitelteleníteni a személyét. A hazai védekezést már akkor is a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció, és Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke támadta a legvehemensebben. Nem meglepő, hogy az őszi-téli hullám alatt is ők járnak elöl a védekezés elleni kampányban.

A baloldalnak a veszélyhelyzeti visszaélések és megszorítások mellett arra is jutott energiája, hogy egy álvideót készítsen. Korózs Lajos, szocialista parlamenti képviselő minden határt túllépve próbálta hitelteleníteni a kormány erőfeszítéseit. Tavaly júniusban felkerült az MSZP közösségi oldalára egy videó, amelyben a baloldali politikus egy általa mentősnek nevezett nővel beszélgetett. Németh Athina szokatlanul durva hazugságokat fogalmazott meg, többek között azt állította, hogy amíg a koronavírus-járvány alatt önkéntesként dolgozott, a kórházból hazaszállítottak közül tízből kilencen meghaltak.

Nem sokkal a felvétel megjelenése után kiderült, a nő nem dolgozott mentősként sem az Országos Mentőszolgálatnál, sem betegszállító cégeknél, sőt, a Szamaritánus Mentőszolgálatnál sem, amit egyébként munkahelyének mutatott be. Az Emmi pedig büntetőfeljelentést tett rémhírterjesztés miatt, aminek nyomán eljárás indult.

Ugyan az álmentős hazugságait Korózs Lajos kamuvideójából ismerte meg a közvélemény, azonban Szabó Tímea hónapokkal megelőzte őt ezeknek az állításoknak a terjesztésében egy parlamenti felszólalásában.

Képtelenek abbahagyni az uszítást

Nem sokan gondolták volna, de a második hullámban a baloldal tovább erősített, és most már nyíltan emberi életekkel játszanak. Időközben ugyanis megkezdődött a vakcinák gyártása és engedélyeztetése, ami Gyurcsányéknak az ijesztgetésre, a riogatásra és a bizalmatlanság keltésére jelentett alkalmat.

Korózs Lajos ismét megmutatta magát, hiszen a kamuvideó után egy kamuhírrel állt elő. A népjóléti bizottság elnökeként bejegyzésével azt bizonygatta, hogy ma már a koronavírus a leggyakoribb halálozási ok Magyarországon. Az állításainak alátámasztására felhasznált statisztikák azonban hazugságon alapultak. Ezt jelzi, hogy miután lebukott, egyből törölte írását. A Fidesz felszólította a baloldalt, hogy hívja vissza Korózs Lajost bizottsági elnöki tisztségéből, erre azonban a baloldali pártok nem hajlandók.

Miután az oltóanyagok kézzelfogható közelségbe kerültek, a DK azonnal elkezdett uszítani ellenük, aminek érdekében még egy online konzultációt is indítottak. Gyurcsány Ferencék azt sugallták, hogy az orosz és a kínai vakcina nem elég megbízható. Így még arra is képesek voltak, hogy előbbi miatt az Európai Bizottsághoz forduljanak. A baloldali párt oltásellenes megnyilvánulásait a végtelenségig lehetne sorolni: Komáromi Zoltán, a párt egészségügyi politikusa, háziorvos szintén beszállt a hergelésbe, Barkóczi Balázs pártszóvivő pedig konkrétan arról beszélt, hogy az amúgy teljesen biztonságos és bizonyítottan magas védettséget biztosító orosz vakcinával a magyar kormány emberkísérletbe kezd.

Az Origo emlékeztet, nemcsak a DK, hanem a Párbeszéd is élen jár a közös védekezés akadályozásában. A másfél perc alatt négy hazugságot megeresztő Szabó Tímea azt állította egyik januári televíziós szereplése során, hogy a kormány azért nem oltja be az embereket, mert a veszélyhelyzet meghosszabbítása a célja. Egészen döbbenetes hazugság volt, hiszen az Operatív Törzs minden Magyarországra érkezett vakcinát felhasznált. Krekó Péter, a Soros György támogatta Political Capital ügyvezető igazgatója nyíltan azt mondta egy brüsszeli lapnak, hogy „a tét magas. Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor (Orbánnak) kell viselnie a politikai következményeket. A baloldalon elismert elemző ezzel ideológiailag is megalapozta a baloldal halálkampányát.

Az LMP-ből kilépett radikális baloldali képviselő, Hadházy Ákos a létező legmesszebb ment azzal, hogy politikai érdekei miatt közzétett egy halottgyalázó videót közösségi oldalán. Mint ismert, ebben a szentendrei Sztaravodai úti Köztemetőben uralkodó ”áldatlan„ állapotról kívánt beszámolni. A felvételhez fűzött kommentárjában többek között azt kifogásolta, hogy a halottasházban a koronavírus miatt ”annyi az elhunyt, hogy egyszerűen nem férnek el a holttestek„, így a testeket ”megdöbbentő és kegyeletsértő módon„ egymásra pakolták. Állításai hamar megdőltek, hiszen a szentendrei köztemetőben lévő halottak közül egy sem volt koronavírusos, arról nem is beszélve, hogy a halottasháznak nem a kormány, hanem a baloldali szentendrei önkormányzat a fenntartója. Az egyértelműen kegyeletsértő videóból országos botrány lett: még Hadházy támogatói közül is sokan bírálták az akciót.

Miután nyilvánvalóvá vált, hogy Brüsszel kudarcot vallott a vakcinabeszerzések terén, a kormány egyértelművé tette, többirányú tárgyalásokba kezd annak érdekében, hogy vakcinához jusson. Mint az kiderült, komoly esélye van annak, hogy Magyarország Kínából kap vakcinát, gyakorlatilag megállapodás közeli a helyzet a Sinopharmmal. Ezután a baloldal célkeresztjébe a kínai oltóanyag került: a DK a hír hallatán azonnal azt kezdte el híresztelni, hogy az OGYÉI nem szakmai döntéseket hoz, azaz a magyar kormány ellenőrizetlen, ismeretlen összetételű oltóanyagot enged be az országba.

A baloldali párt képes volt fokozni az eddigieket: vasárnap bejelentették, hogy mivel a hivatalos statisztikák nem fedik a valóságot, ezért bíróságra mennek. A DK tényleg mindenre képes a hatalomért: hétvégén még a közös védekezést népszerűsítő, a ”Minden élet számít„ feliratú kormányzati plakátoknak is nekiestek. Ezek után nem meglepő, hogy a halottak számát korábban még keveslő Arató Gergely jelezte, pártja törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy ”mindenki maga dönthesse el, melyik védőoltást kéri.„ Ez tökéletesen jelzi, hogy Gyurcsány Ferencéket a legkevésbé sem érdekli a valóság: Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi Kormányinfón tette egyértelművé, hogy mindenki megválaszthatja, melyik vakcinával oltatja be magát.

Dosszié

Hozzászólások

megdöbbentő
Hajók által elgázolt bálnák tetemét sodorta partra a víz a San Franciscó-i öbölben
szabályok / 14 perce
Szabálytalanul parkolt Gyurcsány Ferenc rózsadombi villája előtt (fotók)
A valóságban ennyire érdeklik a jogszabályok és az emberek a baloldal vezetőjét – közölte a II. kerületi Fidesz.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy ILLÉS MIHÁLY 2021. március 24-én, 54 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt. Drága halottunk búcsúztatója 2021. április 13-án, 11.00 órakor a tiszasülyi temetőben lesz. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy KÁLMÁN ANTALNÉ (született: Rimaszombati Róza) 2021. április 1-én életének 101. évében örökre megpihent. 2021. április 14-én 11.00 órakor veszünk tőle végső búcsút a karcagi Borjú dűlő temető ravatalozójában. Emléke örökre szívünkben él. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatom, hogy édesanyám BALÁZS LÁSZLÓNÉ (született: Héja Erzsébet) 2021. március 26-án életének 87. évében örökre megpihent. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. április 14-én 13.00 órakor lesz a szolnoki római katolikus temetőben. A gyászoló család Táviratcím: 5008 Szolnok, Nagymező mellékköz 3.
EMLÉKEZÉS Fájó szívvel emlékezünk HORVÁTH JÁNOS halálának 5. évfordulóján. "Milyen szomorú, mindig egyedül lenni, valakit mindenütt hiába keresni, valakit várni, ki nem jön soha többé, valakit szeretni titkon örökké." Szerető feleséged és családja
Fájó szívvel tudatjuk, hogy DR. SZOLGA FERENC (fog- és szájbetegségek szakorvosa, implantológus) 2021. március 27-én elhunyt. Temetése szűk családi körben történik. A gyászoló család
Köszönetnyilvánítás Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik PUSZTAI SÁNDORNÉ (született: Kozma Edit) temetésén részt vettek, gyászunkban, mély fájdalmunkban őszinte részvéttel osztoztak. Köszönet a vigasztaló szavakért és a szeretet virágaiért. A gyászoló család
EMLÉKEZÉS BOROS PÁLNÉ (született: Szabó Irén) halálának 6. évfordulójára. Emléke szívünkben örökké él. Fájó szívvel emlékezik a családod Elízium Kft.
MEGEMLÉKEZÉS GYURSÁNSZKI GYÖRGY halálának 20. évfordulójára. "Oly szomorú mindig egyedül lenni, valakit mindig hiába keresni, valakit várni ki nem jön el többé, valakit szeretni szívből örökké." Örökké szerető feleséged
Fájó szívvel tudatjuk, hogy szeretett édesapánk, tatánk, déditatánk ONDOK ISTVÁN ANDRÁS (a Szolnoki Papírgyár volt dolgozója) életének 77. évében, 2021. március 6-án örökre megpihent. Hamvasztás utáni búcsúztatása a járványügyi helyzetre tekintettel 2021. március 25-én szűk körben megtörtént. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik felejthetetlen halottunkat utolsó útjára elkísérték és mély gyászunkban őszinte szívvel osztoznak. A gyászoló család
Fájó szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik FEKETE FERENCNÉ temetésén részt vettek, sírjára koszorút, virágot helyeztek. A gyászoló család
"Láttam továbbá a nap alatt: nem a gyorsak győznek a futásban és nem a hősök a harcban, így a kenyeret sem a bölcsek szerzik meg, s a gazdagságot sem az okosak, és nem is a hozzáértőké a kegy. Sokkal inkább az idő és a sors éri utol őket mind." (Préd. 9.12) Mély fájdalommal tudatjuk mindenkivel, aki szerette, tisztelte és ismerte, hogy SZÉCSI IMRE életének 54. évében 2021. március 28-án tragikus hirtelenséggel elhunyt. Temetésére szűk családi körben kerül sor. Kérjük, hogy részvétüket otthoni emlékezéssel, gyertyagyújtással fejezzék ki. A gyászoló család
“Lelked reméljük békére talált, s Te már fentről vigyázol Ránk! Soha nem felejtünk, szívünkben szeretünk, Rád örökké emlékezünk!” SZENTMIKLÓSI LAJOS ISTVÁN (1961-2020) halálod 1. évfordulóján fájó szívvel emlékeznek rád gyermekeid, családod és szeretteid
Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik szerették és ismerték, hogy VÁCI VIKTÓRIA türelemmel viselt hosszú betegség után életének 37. évében, 2021. március 10-én örökre itt hagyott bennünket. Szeretett halottunkat a 2021. április 9-én a 11.30 órakor a szolnoki római katolikus temető ravatalozójában tartandó végső búcsúztatótóját követően kísérjük utolsó útjára. A gyászoló család
EMLÉKEZÉS NÁN JÁNOSNÉ (született: Farkas Erzsébet) hálálának 1. évforduján. "Soha nem felejtünk, szívünkben szeretünk. Rád örökkön örökké emlékezünk." Szerető férjed, lányod és vejed, unokáid, dédunokáid és családjaik Szolnok
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett Feleségem, Édesanyám, Nagymamánk STAUB ISTVÁNNÉ (született: Sándor Eszter) életének 87. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. április 8-án 13.00 órakor a szolnoki római katolikus temető ravatalozójában lesz. A gyászoló család
Fájdalommal tudatjuk, hogy ZSARNAI BÉLA a Szolnok Megyei Sütőipari Vállalat nyugalmazott igazgatója életének 92. esztendejében elhunyt. Búcsúztatása szűk családi körben történik. Gyászolják felesége, gyermekei, unokái, dédunokái. Táviratcím: Zsarnai Marianna 5000 Szolnok, Mikszáth köz 2.
„Elhull a virág, eliramlik az élet...” Mély fájdalommal tudatjuk, hogy ÖZV. PAKSI ISTVÁNNÉ (született: Tóth Margit Erzsébet) a NEFAG Zrt. nyugdíjasa, életének 81. évében, türelemmel viselt, hosszú betegség után 2021. március 27-én elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. április 15-én, csütörtökön 13.00 órakor lesz a szolnoki római katolikus temető nagy ravatalozójában. A gyászoló család
Megrendülten tudatjuk, hogy VARGA BÉLÁNÉ (született Stul Leontin) mindenki drága Lenci nénije 2021. március 22-én, 99 éves korában örökre megpihent. Hamvait a szolnoki Belvárosi Nagytemplomban 2021. április 9-én 13.00 órakor helyezzük örök nyugalomra. Gyászolja a család és mindazok, akik szerették
Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik tisztelték és szerették, hogy imádott édesapánk, nagyapánk, társunk; szeretett testvérünk, bátyónk GULYÁS LÁSZLÓ "Teofil" életének 66. évében, 2021. március 29-én tragikus hirtelenséggel visszaadta lelkét Teremtőjének. Drága halottunk végső nyugalomba helyezésére a szolnoki ravatalozóban, koporsós búcsúztatás formájában, 2021. április 7-én 14.30 órakor kerül sor. Lelkét Isten kegyelmébe ajánljuk.
El nem múló fájdalommal tudatjuk, hogy GAZSÓ MIHÁLY építész méltósággal viselt, hosszú betegség után 2021. március 27-én, életének 84. évében elhunyt. Búcsúztatása 2021. április 14-én 11.30 órakor lesz Szolnokon a Kegyelet Sírkő Kft. búcsúztató termében. Kérjük tisztelőit, ismerőseit, hogy kegyeletüket egy szál virággal róják le. Nyughelyére csak a gyászoló család kívánja kísérni. A gyászoló család
várkonyi tér / 1 órája
Egyedi kompozíció ékesíti rövidesen a szolnoki körforgalmat
Rimóczi Ágnes
nagy a felháborodás / 1 órája
Apuka bátor volt – kisgyerek vezette a munkagépet a forgalmas úton
Galériával / Labdarúgás NB III. / 2 órája
Győzött a Jászberény, döntetlent játszott a Tiszafüred
Szoljon.hu
mindenórás / 2 órája
Hódi Pamela pocakja már ilyen hatalmas
támogatás / 2 órája
Új autót vásárolhatott a fegyverneki Tőzsér család
Molnár-Révész Erika
Frissítve / Galériával / Labdarúgás NB II. / 2 órája
Három bajnoki után végre ismét nyerni tudott a Szolnoki MÁV FC
Szoljon.hu