Magyarország a példa

2020.01.11. 12:53

Novák Katalin: megfordíthatók a negatív demográfiai trendek

Európában különösen ritkaságszámba megy a házasságkötések számának növekedése, Magyarország példa lehet arra, hogy a negatív demográciai trendek megfordíthatók és képesek vagyunk belső erőforrásainkra támaszkodva biztosítani a jövőnket – mondta Novák Katalin.

Forrás: Shutterstock

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek kijelentette:

a családvédelmi akcióterv a 2019-es év egyik legnagyobb hozadéka volt.

Olyan lehetőségek nyíltak meg a magyar fiatalok előtt, amelyre nemcsak Magyarországon nem volt korábban példa, de nemzetközileg is ritkaság. Az egész családvédelmi akciótervre igaz, hogy sokan érdeklődnek iránta, július óta már százezer családnak tudtunk segíteni valamilyen támogatással. Tény, hogy a babaváró támogatás a legnépszerűbb, hiszen ez egy soha nem látott lehetőség:

akik családalapítás előtt állnak, kaphatnak tízmillió forintot és ezt bármire fordíthatják, ők rendelkeznek felette.

Még ha a végén esetleg ennek egy részét vissza is kell fizetniük, akkor is megnő a mozgásterük, esélyt kapnak az önálló életkezdésre, a szülőktől való anyagi függetlenedésre. A babaváró támogatás terhet vesz le a fiatalok válláról, nem kell évekig takarékoskodniuk, mielőtt megkezdenék közös életüket.

Novák Katalin hangsúlyozta, hogy a magyarok családcentrikusak, a fiatalok is családban képzelik el a jövőt, a magyar családtámogatások egyik célja pedig éppen az, hogy

az édesanyáknak ne kelljen a család és a szakmai lehetőségek között választaniuk, mindkét területen kiteljesedhessenek, ha azt szeretnék.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!