Ország-világ

2021.09.24. 22:06

Nyitás: száz ország képviselői jönnek el a Vadászati Világkiállításra (videók)

A szervezők összesítése szerint a kapcsolódó rendezvényekkel együtt csaknem 1500 programelemből áll össze az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás – mondta az esemény pénteki sajtóbejárásán Kovács Zoltán.

Forrás: Kovács Zoltán / Facebook

A rendezvény megvalósításáért felelős kormánybiztos szerint alighanem ez a legnagyobb, legkomplexebb tematikus programsorozat, amelyet Magyarország valaha rendezett.

A világkiállításon száz ország képviselői lesznek jelen, hat nemzetközi konferenciát is tartanak, és ötven ország vesz részt kiállítóként – mondta Kovács Zoltán, a világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos az Inforádió Aréna című műsorában pénteken. Hozzátette, hogy a mostanit megelőzően Magyarországon 1971-ben megrendezett világkiállítás is vadászati és természeti témájú volt.

Az nem volt kérdés, hogy a vadászat és a természet elválaszthatatlanok egymástól

– hangsúlyozta, és megjegyezte, hogy a vadászati tevékenység Magyarországon példaértékűen szabályozott. A vadászati piacot nehéz megbecsülni mind globálisan, mind az országban, ugyanakkor sok tízmilliárd forintos piacról lehet beszélni – mondta.

A megújított Hungexpo is azt a célt szolgálja, hogy az ország egyre több világszintű rendezvényt tudjon megrendezni a fővárosban. A helyszín főpróbája a mind a 75 ezer négyzetmétert használó világkiállítás lesz.

Magyarország, minden magyar ember azzal gazdagodik, ha bebizonyítja, hogy ilyen szintű rendezvényt képes megrendezni.

Kovács Zoltán arról is beszélt, hogy figyelemmel voltak a világjárványra, ez a felkészülés eleme volt a beléptetés, a takarítás vagy akár az orvosi jelenlét megszervezésénél is.

Csaknem 1500 program lesz a kiállításon, hat csarnokban állandó kiállítások, kettőben pedig kereskedelmi kiállítások lesznek.

A rendezvénynek kiemelt része lesz a központi magyar kiállítás a H-csarnokban, ez bemutatja, hogy Magyarország ezeréves történetének elválaszthatatlan része a vadászati kultúra. Nagy attrakció lesz még a trófeakiállítás és a Kárpát-medencei vizes élőhelyeket bemutató csarnok – sorolta a kormánybiztos.

A világkiállításon jelen lesz minden valamire való vadászati és vadvédelmi szervezet képviselője a világ minden tájáról, akiktől azt várják, hogy mondják el tapasztalataikat, amelyekből mindenki tanulhat. Az ellenőrzött, szabályozott vadászati tevékenység nélkülözhetetlen a fenntartható természetgazdálkodáshoz – hangsúlyozta.

– A kiállítás számai a rekordok könyvébe kívánkoznak, hiszen a Hungexpo teljes, 75 ezer négyzetméteres területét 20 napon át még soha nem töltötte ki egy rendezvény sem – mondta az esemény pénteki sajtóbejárásán Kovács Zoltán.

A világkiállítás bebizonyítja, hogy a vadászatra másképp is lehet tekinteni, mint eddig, és segít megismerni, hogy a világ más részein élők hogyan gondolnak a környezetükre.

Borítókép: Sajóbejárás / Kovács Zoltán / Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!