Védelem

2017.07.25. 22:25

Nyugdíjas rendőrök figyelnek a turistákra Rómában

A síppal felszerelt rendőrök a népszerű turistalátványosságnál, a Trevi-kútnál ügyelnek a szigorú szabályok betartására, és szükség esetén korlátozzák a barokk remekművet megközelítő emberek számát.

Róma, 2017. július 25. Önkéntes nyugdíjas rendõr a római Trevi-kútnál 2017. július 25-én. Az olasz fõváros 80 napos próbaidõre korlátozta a szökõkút közvetlen közelébe egy idõben beengedhetõ látogatók számát a tolongás megelõzésének érdekében, továbbá nyugdíjas közlekedési rendõrök és csendõrök felügyeletére bízta a turisták megfelelõ viselkedésének ellenõrzését. (MTI/EPA/Alessandro Di Meo)

Nyugdíjas közlekedési rendőrök és csendőrök felügyelik keddtől a turisták viselkedését és igyekeznek megelőzni a tolongást a római Trevi-kútnál, az olasz főváros egyik legnépszerűbb látványosságánál. A turistarendőrséggel az aktív, szolgálatban lévő rendőröket váltják fel egy 80 napig tartó tesztidőszakban. Az önkormányzat a próbaidő leteltével, a tapasztalatok függvényében dönt arról, hogy véglegesíti-e a „nyugdíjaskommandót”.

A hagyomány szerint aki pénzt dob a kútba, egyszer még biztosan visszatér Rómába
(MTI/AP/Gregorio Borgia)

A turistarendőrök 9 és 24 óra között teljesítenek szolgálatot. Úgy próbálják terelni a turistákat, hogy azok középről közelítsék meg a szökőkutat, majd balra távozzanak és közben ne időzzenek túl sokat: ha túl nagy tolongás támadna, korlátozzák a tömeget, vagyis egy ideig nem engednek oda több embert. Ügyelnek arra is, hogy a turisták ne másszanak fel a szökőkútra, ne fürödjenek annak medencéjében, és ne egyenek-igyanak a medence szélén ülve.

A rendőri jelenlétet már korábban is megerősítették, mert a szigorú tiltás és a 450 eurós bírság ellenére többen is megmártóztak a medence vizében.

(Borítókép: MTI/EPA / Alessandro Di Meo)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!