Félgőzzel

2017.09.30. 12:32

Október 9-ig egy futópályával üzemel a budapesti repülőtér

A lezárásra karbantartás miatt van szükség.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret (Ferihegy) üzemeltető Budapest Airport szombati, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint azért volt szükség a 2-es pálya lezárására, mert karbantartást végeznek. A szakemberek ebben az időszakban cserélik ki a pálya teljes hosszában a betonelemek közti fugát.

A munka a felhasznált speciális anyag miatt csak száraz időben végezhető, emiatt elképzelhető, hogy a bejelentett pályazárat meg kell hosszabbítani. A repülőtér ugyanakkor egy pályával is biztonságosan tud üzemelni – olvasható a közleményben.

A fuga lecserélésétől azt is várják a szakemberek, hogy kevesebb fagyás miatti repedést és töredezést kell javítani a téli szezon végén, mert nem szivároghat a betontáblák közé a víz, mint a korábbi tömítőanyag esetében.

A Budapest Airport szakemberei a pályazár ideje alatt elvégzi emellett a vízelvezető csatornák tisztítását, ellenőrzik a fénytechnikát és lekaszálják a füvet a pálya melletti biztonsági sávban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!