terror

2018.01.04. 20:18

Az Iszlám Állam öngyilkos merénylője robbantott Kabulban

A támadásban többen meghaltak.

Rendőrök és tüntetők közelében robbantott pokolgépet egy öngyilkos merénylő csütörtökön Kabulban, a merényletnek az egészségügyi minisztérium szerint 11 halottja és 25 sebesültje van. A tárca szóvivője, Vahid Madzsroh szerint az áldozatok száma még változhat. A belügyminisztérium közlése szerint a támadásban összesen húszan haltak vagy sebesültek meg.

A merénylő a városközponttól nem messze, egy lakónegyedben – a Reuters hírügynökség értesülései szerint az amerikai nagykövetségtől nem messze – robbantotta fel magát rendőrök egy csoportja mellett, akik egy tüntetést biztosítottak – közölte a belügyminisztérium szóvivője. A kabuli rendőrség szóvivője szerint a halottak között legalább öt rendőr van.

Egy nevének elhallgatását kérő illetékes szerint a tüntetést amiatt szervezték, hogy egy kereskedő meghalt egy rendőrségi razzia során, amelyet illegális kábítószer- és alkoholraktárak ellen indítottak.

A csütörtöki volt az újév első merénylete az afgán fővárosban. 2017-ben legalább húsz súlyos merényletet követtek el, amelyekben mintegy ötszázan haltak meg.

A robbantás elkövetését az Iszlám Állam vállalta magára a terrorszervezet hírügynöksége, az AMAQ szerint.

Tavalyelőtt legalább 8000 katona és rendőr halt meg, és legalább 14 ezer sebesült meg Afganisztánban.

Egy hete egy kabuli síita kulturális központ ellen követtek el merényletet, amelyben 41-en haltak meg és 84-en sebesültek meg. Ezt a merényletet is a lábát Afganisztánban 2015-ben megvető Iszlám Állam vállalta magára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!