Járvány

2020.04.18. 17:23

Orbán Balázs: a kormányzati intézkedések milliókat mentenek meg a koronavírustól

Számos, Magyarországgal szemben támasztott kritika téves értelmezésen vagy akár egyenesen hazugságon alapul – mondta a miniszterhelyettes.

Számos, Magyarországgal szemben támasztott kritika téves értelmezésen vagy akár egyenesen hazugságon alapul – írja az amerikai The National Interest nevű magazinban Orbán Balázs, aki hozzáteszi: a veszélyhelyzettel kapcsolatos kormányzati intézkedések milliókat fog megmenteni a koronavírustól.

A Mandiner által szemlézett írásban a Miniszterelnökség miniszterhelyettese az európai baloldal által hazug érvekkel támadott koronavírus-törvényt elemezte. Megállapította, hogy a magyar intézkedések nem egyediek, a sürgősségi hatáskörökre több országban is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint Magyarországon – írja az Origo.

„.... azoknak, akik aggódnak a magyar kormány sürgősségi intézkedései miatt, alaposabban meg kellene vizsgálniuk más európai államokat, mielőtt megismételnék a baloldali magyar bűnök katekizmusát. Szinte az összes EU-tagállam példátlan lépéseket tett kormányainak felhatalmazása és drasztikus kijárási tilalmak bevezetése érdekében. Sok országban sokkal könnyebben bevezethetők a sürgősségi intézkedések, a vírus egyetlen jele nélkül is. Egyes országokban a sürgősségi hatáskörökre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint például Magyarországon, míg mások nem határozzák meg ezen hatáskörök időkeretét, vagy még szigorúbb intézkedéseket vetettek be – különösen a kijárási tilalomra vonatkozóan – mint Magyarország. Ennek ellenére és érdekes módon ezekről az országokról nem hallunk kritikát” – fogalmazott.

Orbán Balázs leszögezte, írásával az a legfőbb célja, hogy rámutasson az újabb kettős mércére: amit más országoknak szabad, azt Magyarországnak nem.

„Félreértés ne essék. Úgy gondolom, hogy a többi európai ország által bevezetett sürgősségi intézkedések nagy részét teljes mértékben indokolja a járvány visszaszorításának és felszámolásának szükségessége. A célom pusztán az, hogy rámutassak a Magyarországgal szemben tanúsított kettős mércére. Még nagyobb probléma ráadásul, hogy számos, Magyarországgal szemben támasztott kritika téves értelmezésen vagy akár egyenesen hazugságon alapul. Sokatmondó például, hogy több nyugati politikus, újságíró, tudós és gondolkodó azt állította, hogy a Magyar Parlament és az Alkotmánybíróság szünetel a veszélyhelyzetben. Mint korábban említettük, ennek a hamis hírnek egyik legfrissebb példája talán a magyar külügyminiszterrel készült CNN-interjú volt. Meggyőző erejű, fényképes bizonyíték van rá, hogy ezek az állítások egyszerűen nem igazak!” – írta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!