Ország-világ

2020.06.30. 15:20

Orbán Viktor: az nem történhet meg, hogy a gazdagabb tagországok több támogatást kapjanak

A miniszterelnök videokonferencia keretében egyeztetett az Európai Tanács elnökével az Európai Unió készülő költségvetéséről.

Budapest, 2020. június 30. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) videokonferencián egyeztetett Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével a július 17-18-án esedékes EU-csúcs elõkészítésérõl a Karmelita kolostorban 2020. június 30-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor miniszterelnök kedden videokonferencia keretében egyeztetett az Európai Tanács elnökével, Charles Michellel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A megbeszélés a július 17-18-án esedékes EU-csúcs előkészítését szolgálta.

Orbán Viktor kifejtette: Magyarország érdekelt abban, hogy fair, tisztességes költségvetése legyen az Európai Uniónak, de a jelenleg asztalon lévő javaslat távol áll ettől.

Az nem történhet meg, hogy a gazdagabb tagországok több támogatást kapjanak, mert ez ellentétes lenne az európai értékekkel – mondta a tárgyaláson a magyar miniszterelnök.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (j) videokonferencián egyeztetett Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével a július 17-18-án esedékes EU-csúcs előkészítéséről a Karmelita kolostorban 2020. június 30-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!