Hódmezővásárhely után

2018.02.26. 16:12

Orbán Viktor: semmit sem adnak ingyen

A választás tétje nem változott, egyetlen dologról szól: "bevándorlóországgá alakulunk-e a választás eredményeképpen vagy nem" - így reagált Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a hvg.hu-nak a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás eredményét firtató kérdésére.

Az ellenzéki pártok által támogatott, független Márki-Zay Péter által megnyert előző napi választást a Fidesz országos választmányi ülésére érkezőben Orbán Viktor úgy kommentálta:

az emberek egy új városvezetőt akartak választani, meg is választották, „gratulálunk neki, és sok sikert kívánunk, Hódmezővásárhely egy fontos város, mindig is szívünkön viseltük a sorsát, mindent meg fogunk tenni a fejlődéséért”.

Arra a kérdésre, hogy mit kell a Fidesznek másképpen tennie ahhoz, hogy az április 8-i parlamenti választás ne így alakuljon, a pártelnök-kormányfő úgy reagált: a Fidesznek azt a régi tudást kell felidéznie, hogy

„a mi közösségünknek soha semmit nem adnak olcsón vagy ingyen, tehát mi csak úgy, véletlenül vagy szerencse révén, vagy a többiek gyengesége miatt sosem nyertünk választást”.

„Ha mi nyerni akarunk, akkor a mi közösségünknek kétszer-háromszor annyi erőt kell mozgósítani, mint az ellenfeleinknek, ez most is így van, kettőzött erővel kell dolgozni, ez a tanulság” – jelentette ki a miniszterelnök.

Egy másik kérdésre, mely szerint szükséges-e szembenézés, azt válaszolta: hogyne, szembe kell nézni az ellenfelekkel, és el kell hárítani azt a veszélyt, hogy azok kapjanak támogatást, akik bevándorlóországgá alakítanák Magyarországot.

Neki – mint mondta – a választás tétje nem változott, egyetlen dologról szól: „bevándorlóországgá alakulunk-e a választás eredményeképpen vagy nem”.

„Ha a mi közösségünk marad, akkor Magyarország nem lesz bevándorlóország, ha az ellenfeleink kapnak nagyobb bizalmat, Magyarországból bevándorlóország lesz”

- fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: azt szeretné, hogy az emberek ezt a kérdést kellő súllyal és komolysággal fontolják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!