tragédia utáni óvintézkedések

2018.03.20. 15:53

Oroszországban nem repülhetnek az An-148-as gépek

Felfüggesztette a Szaratovszkije Avialinyii gépeinek és valamennyi légitársaság An-148-as típusú utasszállítójának repülését kedden az orosz közlekedésbiztonsági hatóság (Rosztransznadzor).

A hatóság azt követően döntött így, hogy szúrópróba-szerű ellenőrzést tartott a Szaratovszkije Avialinyii légitársaságnál, amelynek egy An-148-asa február 11-én lezuhant Moszkva közelében. Bejelentették azt is, hogy április 27-ig a szaratovi cég személyzetét újabb teszteknek és ellenőrzéseknek vetik alá.

A Szaratovszkije Avialinyii gépparkja a katasztrófa előtt hat An-148-asból, ugyanennyi Jak-42-eseből és két Embraer-190-esből állt.

A légitársaság Orszkba tartó An-148-asa február 11-én négy perccel a felszállása után eltűnt a radarok képernyőjéről. A gép lezuhant, 65 utasa – köztük három gyermek – és hatfős személyzete életét vesztette. A gép feketedobozainak vizsgálata megállapította, hogy a mérőműszerek – feltehetően a jegesedés miatt – eltérő repüléssebességi adatokat mutattak, ami hozzájárult a balesethez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!