közlekedés

2019.12.02. 10:46

Országszerte fennakadásokat okoz a havazás (Frissítve)

Több vonalon nem járnak vagy késnek a vonatok és szinte mindenhol csúsznak az utak.

Frissítés:

A Mávinform hétfőn 16:10-kor kiadott közleményében azt írja, hogy javult a helyzet a délutáni órákra a reggeli állapotokhoz képest.

Eszerint két vonalszakaszon, Bakonyszentlászló és Zirc, valamint Szentgál és Városlőd-Kislőd között a vasúti pályára dőlt fa miatt szünetelt a vonatközlekedés.

A váci vonalon a napközbeni vasúti átjárós baleset, illetve a Nyugati pályaudvari nehézkes váltóállítás okozott többórás késéseket minden vonatnál.

A délutáni órákra javult helyzet, a Nyugati pályaudvarról induló és oda érkező vonatok 40-70 perces késéssel közlekednek.

Az érintett vonalak: Budapest-Vác-Szob, Budapest-Veresegyház-Vácrátót-Vác, Budapest-Esztergom, Budapest-Lajosmizse, Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony, Budapest-Szeged.

A Budapest-Vác-Szob vonalon a Nyugati pályaudvarról félóránként indulnak a minden állomáson és megállóhelyen megálló személyvonatok, visszafelé Vácról ugyanez a menetrend érvényes. A szobi utasoknak mindként irányban a váci állomáson át kell szállniuk.

A Budapest-Cegléd vonalon hétfőn a zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak, a monori személyvonatok kimaradnak a menetrendből.

A budapesti pályaudvarokon és vasútvonalakon letakarították a havat a váltókról és a peronokat is megtisztították.

Jelentős fennakadások voltak délelőtt

Ahogy korábban írtuk, az időjárás miatt hétfő reggel a Budapest-Nyugati pályaudvar és Monor, valamint a Monor és Budapest közötti személyvonatok nem közlekedtek, ez délutánra sem változott. A Mávinform közlése szerint helyettük a zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

A Nyugati pályaudvaron egy váltó és egy kitérő vágány tervezett éjszakai karbantartását nem fejezték be időben, ezért három vágányról nem tudtak indulni és érkezni a vonatok.

Emiatt a Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Vácrátót-Vác, a Budapest-Lajosmizse és a Budapest-Cegléd-Debrecen-Záhony vonalon akár 60-80 perces késések is előfordulhattak.

Váltóállítási nehézségek miatt vonattorlódások alakulnak ki a Nyugati pályaudvar előtt, és félórás késésre kellett számítani Budapest és Pécel között is.

Jelentősen megnőtt a Budapest-Hatvan közötti InterCity-pótló autóbuszok menetideje, mert Pécel és Isaszeg, valamint Gödöllő és Máriabesnyő között balesetek miatt leállították a közúti forgalmat, így az M3 autópályán és a 3-as úton is lassabb volt a közlekedés.

Nem járnak a vonatok Bakonyszentlászló és Zirc között, mert egy Győrből Veszprémbe tartó személyvonat egy kidőlt fára futott. A vonat nem siklott ki, de a meghibásodás miatt az arra utazóknak késésre kellett számítani – derül ki a Mávinform közleményéből.

Útinform: az útburkolat mindenhol csúszós

Az ország nyugati és déli részén az eső, havas eső nyomán az útburkolat mindenütt nedves, míg az északi, keleti, valamint a középső országrészben a változó intenzitású havazás miatt az úttest mindenhol sónedves, havas, hókásás – közölte az Útinform hétfő reggel a honlapján.

Az M3-as autópályán, az M0-ás autóút csomópontjában egy személyautó a szalagkorlátnak ütközött, amikor Budapest felől az autóút M5-ös felé vezető oldalára hajtott fel. Az arra közlekedőknek forgalomkorlátozásra kell számítaniuk, lassú az előrejutás. A másik oldalon, az M5-ös autópálya felé a 10-es kilométernél egy kisteherautó kamionnal karambolozott; a helyszínelést már befejezték, de 1-2 kilométeres a torlódás.

Az M6-os autópályán, Budapest felé a 99-es kilométernél, Paks térségében egy személyautó szalagkorlátnak ütközött, ezért a belső sávot lezárták, csak a külsőn halad a forgalom.

Az M0-s autóút déli, terelt szakaszán, az M1-es autópálya irányába az erős forgalom miatt – Dunaharaszti és Halásztelek között – szakaszosan araszolnak a járművek, körülbelül 20 perc az időveszteség.

Az időjárás és a reggeli erős forgalom miatt, szinte az összes főváros környéki gyorsforgalmi, fő- és mellékúton araszolnak a járművek.

Erős a forgalom az M2-es autóúton a főváros irányába, Dunakeszi térségében; az M5-ös autópályán az M0-s autóúti csomóponttól befelé, a 4-es úton Monornál, a 10-es úton az ürömi körforgalomnál, a 11-es úton Tahitótfalu és Szentendre között és a 31-es úton Mendénél. Az M7-es autópályán már Érdtől lassul a kocsisor a főváros felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!