tiltakozás

2021.10.06. 08:10

Őslakosok vontak blokád alá egy kőolajvezetéket Peruban

Mintegy 200 amazóniai őslakos foglalta el az állami tulajdonban lévő PetroPeru vállalat egyik kőolajvezetékét Peru északi részén – jelentette be a cég helyi idő szerint kedden.

A Petroperu tájékoztatása szerint az emberek hétfőn rohamozták meg a kőolajvezeték Loreto körzetében található terminálját, ahol a kitermelést is fel kellett függeszteni. Helyszíni beszámolók szerint az emberek sátrakat állítottak.

A tiltakozók azért vonultak utcára, mert szerintük a kormány továbbra sem fordít elég figyelmet az őslakos közösségekre, jóllehet Peru új baloldali elnöke, Pedro Castillo korábban megígérte, hogy kiemelt fontossággal kezeli majd a régóta háttérbe szorított őslakosok ügyét.

Az ország őslakos csoportjai korábban már többször vontak blokád alá kőolajvezetékeket. Tavaly három őslakos vesztette életét a biztonsági erőkkel történő összecsapásokban egy másik olajvállalat, a PetroTal egyik termináljánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!