Járvány

2021.02.12. 08:10

Ötnapos karantént rendeltek el Melbourne-ben

Ötnapos karantént rendeltek el Ausztrália második legnépesebb városában, Melbourne-ben a koronavírus Nagy-Britanniában azonosított jóval fertőzőbb mutációjának elterjedése miatt – jelentette be pénteken Daniel Andrews victoriai miniszterelnök .

Az intézkedés hátterében az áll, hogy a vírusvariáns egy járványgóca alakult ki egy helyi hotelben, ahol a külföldről visszatérő utazókat helyezik karanténba. Eddig tizenhárom esetet regisztráltak a szállodában.

„Mivel nagyon fertőző és gyorsan terjed (a vírusmutáció), meg kell szakítani a láncolatot”

- hangsúlyozta Andrews újságíróknak nyilatkozva.

Mint mondta, azt kell feltételezni, hogy a lakosság körében több eset is van, mint amit sikerült kimutatni és a vírusvariáns minden eddiginél gyorsabban terjed.

A korlátozások értelmében a lakosoknak otthon kell maradniuk, kivételt képez a nélkülözhetetlen munkák elvégzése, az orvoslátogatás, az élelmiszervásárlás, illetve az edzés.

Emellett mindenhol maszkot kell viselni. Betiltották a gyülekezéseket, esküvőket és vallási rendezvényeket is. Az Australian Open teniszbajnokságról kitiltották a nézőket.

Ausztráliában a járvány kitörése óta 28 887 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, akik közül 909-en hunytak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!