járvány

2019.02.09. 14:33

Ötszáz fölé emelkedett a halottak száma Kongóban

A fertőzés terjedése elleni küzdelmet nehezíti, hogy a járvány fegyveres harcok sújtotta területeken, az ország keleti részén tombol.

Meghaladta az ötszázat az ebolajárvány halottainak száma a Kongói Demokratikus Köztársaságban.

Az afrikai ország egészségügyi minisztériumának péntek éjjeli tájékoztatása szerint augusztus óta 502-en haltak bele a vérzéses lázzal járó betegségbe, 271-en viszont felgyógyultak.

A részletes közlés szerint az áldozatok közül 441-en bizonyosan az ebolába haltak bele, 61 esetben azonban még nem erősítették meg a gyanút. Száznegyvenhét halottal a 800 ezer lakosú, harcok sújtotta Észak-Kivu tartománybeli Beni város különösen erősen sújtott területe a járványnak.

A mostani a tízedik ebolajárvány a Kongói Demokratikus Köztársaságban a betegség 1976-os felfedezése óta. A fertőzés terjedése elleni küzdelmet nehezíti, hogy a járvány fegyveres harcok sújtotta területeken, az ország keleti részén tombol. Augusztus óta 76 425 embert tudtak beoltani.

A 2018 óta tartó járvány a második legsúlyosabbá vált a 2014-es nyugat-afrikai ebolajárvány után, amelyben 11 ezren haltak meg Guineában, Libériában és Sierra Leonéban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!