hamis a bankó

2017.08.22. 08:19

Pénzhamisítókat fogtak el Baktalórántházán

Csaknem egymillió forintnyi hamis bankót próbáltak elsózni.

A kisvárdai rendőrség pénzhamisítás miatt nyomoz egy 29 éves fényeslitkei nő és élettársa, egy 28 éves fényeslitkei férfi ellen. A gyanúsítottak otthonukban hamis magyar bankjegyeket készítettek. A hamis pénzzel a nő augusztus 18-án fizetett először egy lövőpetri élelmiszerüzletben, majd átmentek egy nyírlövői boltba, ahol az eladónő rögtön észrevette, hogy az átadott 20.000 forintos bankjegy nem valódi. Közölte a gyanúsítottal, hogy értesíti a rendőrséget, aki kikapta az eladó kezéből a hamis pénzt, majd futva távozott a helyszínről.

A rendőrök a bejelentést követően a feltételezett tetteseket Baktalórántházán elfogták, majd előállították őket. A pár beismerő vallomást tett. Elmondásuk szerint az elmúlt héten több településen jártak, főként boltokban, vagy kocsmákban próbáltak meg fizetni a hamis bankjegyekkel. A nyomozók a gyanúsítottaktól különböző címletekben közel egymillió forint értékű hamis pénzt foglaltak le. A Kisvárdai Rendőrkapitányság munkatársai a nőt és a férfit őrizetbe vették és javasolták az előzetes letartóztatásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!