Szlovákul is tiltakozhatunk

2019.04.04. 16:00

Petíció a magyar himnusz megmentéséért – Ha magyar vagy, írd alá!

Az ilyen törvényi rendelet elfogadhatatlan a 21. században. Nemzetellenes, és nem tartja tiszteletben a másik etnikumot.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Krizsán Csaba

A szlovák parlament mácius végén a Most-Híd magyar szavazataival és Igor Matovič képviselőinek támogatásával betiltotta a magyar himnusz éneklését Szlovákiában minden olyan esetben, amikor az adott rendezvényen nincs jelen hivatalos magyar delegáció – olvasható a Korkép.sk hírösszefoglalójában.

Az ilyen törvényi rendelet elfogadhatatlan a 21. században. Nemzetellenes, és nem tartja tiszteletben a másik etnikum kulturális és nemzeti tradícióit – állapítja meg a felvidéki magyar hírportál, amely cikkében egy olyan petícióra is felhívja a figyelmet, amellyel

arra kérnek mindenkit, aláírásával támogassa annak elérését, hogy a parlament és Andrej Kiska államfő tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a törvényi rendelet május 15-vel ne lépjen hatályba.

A szlovák nyelvű petíciót ITT lehet aláírni.

A hírportál a szlovákul nem értő magyar olvasók számára precíz kitöltési útmutatót is ad, segítve azt, hogy ki-ki hangot adhasson a tiltakozásának.

A szlovák nyelvű felhatalmazás magyar fordítása a következő:

„Aláírásommal felhatalmazom Király Zsoltot (Körkép.sk) aláírásom leadására az ebben az ügyben meghatalmazott személyek részére”

Az ezután érkező e-mailben található linkre kattintva még szükséges az aláírás megerősítése – hívja fel a figyelmet a Korkép.sk cikke.

Borítókép: Szurkoló a dunaszerdahelyi felújított Mol Arénában az FC DAC – SK Slovan Bratislava mérkőzésen 2017. november 3-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!