Minority SafePack

2018.01.31. 06:48

A postákon is aláírható a határon túliak jogaiért kiálló kezdeményezés

Mától a postákon is aláírható a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés (Minority SafePack) a határon túli magyarok jogaiért – közölte a Rákóczi Szövetség.

Nyergestetõ, 2016. március 15. Résztvevõk az 1848-49-es szabadságharc kitörésének 168. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a szabadságharcosok tiszteletére állított emlékmûnél a székelyföldi Nyergestetõn 2016. március 15-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Mint írták, jelenleg nincs olyan átfogó európai uniós szabályozás, amely megfelelő jogi védelmet biztosítana az európai őshonos nemzeti közösségeknek. Amennyiben sikerül összegyűjteni egymillió aláírást, az Európai Bizottság köteles foglalkozni a több mint 50 millió őshonos kisebbség, köztük a határon túli magyarok ügyével.

Hangsúlyozták: a határon túli magyarok számára kulcsfontosságú, hogy a magyarországi emberek aláírásukkal támogassák a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést.

Az aláírásgyűjtő ív és az ingyenes válaszboríték mostantól elérhető az ország összes postáján, és természetesen az interneten elektronikusan is aláírható.

Borítóképünk illusztráció. Rajta résztvevők az 1848-49-es szabadságharc kitörésének alkalmából tartott ünnepségen a székelyföldi Nyergestetőn 2016. március 15-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!