Választói felhatalmazás

2018.05.12. 10:49

Puskás Imre: az új kormánystruktúra a magyarok által kijelölt célokat szolgálja

A kormány választói felhatalmazása arról szól, hogy meg kell őrizni az ország biztonságát, el kell érni a teljes foglalkoztatottságot, segíteni kell a családokat a gyermekvállalásban és gyermeknevelésben, és meg kell őrizni az ország függetlenségét – így foglalta össze Puskás Imre, a Fidesz szóvivője azokat a feladatokat, amelyeket a Fidesz-KDNP kapott az április 8-i választáson.

A politikus az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta: a kormány felépítése, a miniszteriális rendszer azt szolgálja, hogy a kabinet meg tudjon felelni a kitűzött céloknak.

Miután az Országgyűlés elfogadta a minisztériumok számáról szóló törvényt, a negyedik Orbán-kormányban tíz tárca működik majd. Azokra az ellenzéki kritikákra, hogy nem élvez prioritást az oktatás, az egészségügy és az elvándorlás kérdése, Puskás Imre kijelentette: az ellenzék mindig azokon a területeken kéri számon a kormányt, ahol ő kudarcot vallott.

Példaként hozta fel, hogy a szocialista kormányzás alatt volt foglalkoztatásügyi tárca is, ennek ellenére a munkanélkülisági ráta akkor 13 százalékos volt, most pedig 4 százalék alatt van.

Elneveztek egy minisztériumot egészségügyinek, miközben kivonták az egészségügyből a forrásokat, kórházi ágyakat, osztályokat, kórházakat szüntettek meg, vagyis attól, hogy elneveznek egy minisztériumot, még lehet nagyon kudarcos a működése – hívta fel rá a figyelmet Puskás Imre.

A teljes beszélgetést itt tudja megtekinteni:

Borítóképünk kivágás a fenti videóból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!