egység

2017.07.28. 15:58

Rétvári: az egységes táborozásban is megmutatkozik a magyar nemzet összetartozása

Az államtitkár szerint a kárpátaljai gyermekek magyarországi táborozása megerősítése annak, hogy minden magyar számíthat egymásra éljen bárhol a világban.

Az egységes oktatási térben és nyári táboroztatásban is megmutatkozik a magyar nemzet összetartozása – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken, kárpátaljai magyar és magyarul tanuló Erzsébet-táboros gyerekek fogadásakor az Országházban.

Rétvári Bence fontosnak nevezte, hogy élete során minden magyar legalább egyszer ellátogasson az Országgyűlés épületébe, amely bemutatja, hogy Magyarország a dualizmus korában mekkora teljesítményre volt képes.

Az Erzsébet-programban összesen 100 ezer gyermek táboroztatása biztosított, közülük 26 ezren látogathatnak el a Balatonhoz, Kárpátaljáról pedig összesen hat csoportban érkeznek táborozók – emlékeztetett az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!