rablás és késelés

2018.03.16. 13:08

Robbanásközeli a migránshelyzet Görögországban (videó)

Elképesztő állapotok alakultak ki egy kikötővárosban, Patraszban is.

PATRAS, GREECE - DECEMBER 21: Refugees try to enter to port secretly for crossing to Italy, in Patras, Greece on December 21, 2017. Refugees coming to Greece for crossing illegally to Italy, live at unused depots and shops under difficult circumstances in the Greece's Patras. Ayhan Mehmet / Anadolu Agency

Korábban úgynevezett pakisztáni menekülteket tartóztattak le Görögországban, mert turistákat raboltak ki.

A legutóbbi hírek szerint egy hattagú pakisztáni bandát tartóztattak le a görög rendőrök, miután bebizonyosodott, hogy nem egyszer turistákat raboltak ki, és többeket le is szúrtak – írja az Origo. 

A múlt héten tartóztatták le Athénban azt a hattagú, fiatalokból álló migránsbandát, amely rettegésben tartotta a helyieket és a turistákat egyaránt – mint arról a 888.hu beszámolt.

A fiatalokat rablással és gyilkossági kísérlettel vádolják, miután bebizonyosodott róluk, hogy ők voltak azok, akik több turistát is kiraboltak a mediterrán országban.

A legelterjedtebb módszerük az volt, hogy fiatal párokat támadtak meg az Akropolisz környékén, jellemzően a késő esti órákban.

Szinte kivétel nélkül késsel támadtak az áldozatukra, akiket sokszor meg is szúrtak. Több áldozatuk is súlyos sérüléseket szenvedett.

Borítóképünkön illegális bevándorlók próbálnak bejutni a görögországi Patrasz kikötőjének területére, hogy hajóra szökve Olaszországba jussanak.

Forrás: Ayhan Mehmet / Andalou Agency / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!