szélsőséges nézetek

2020.05.17. 22:11

Rokonaik öltek meg két tizenéves lányt Pakisztánban

A hatóságok gyanúja szerint „becsületgyilkosság” történhetett.

A 16 és a 18 éves lányt az északnyugat-pakisztáni Észak-Vazirisztánban – az al-Kaida terrorszervezet és a szélsőséges tálib mozgalom egykori fellegvárában – ölték meg, gyaníthatóan amiatt, hogy a lányok egy fiatalemberrel együtt szerepeltek egy videofelvételen, amely kikerült a közösségi médiába. A lányokat titokban temették el – közölte a rendőrség vasárnap.

Pakisztánban a törzsi hagyományok és kulturális szokások értelmében szégyent hoz a családra, ha annak hajadon lánytagjai férfiakkal kapcsolatba kerülnek.

Az országban „becsületgyilkosság” miatt évente több száz nő hal meg, akikről azt feltételezik, hogy szégyent hoztak a családjukra.

A hatóságok és aktivisták a hét elején arról számoltak be, hogy a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett kijárási korlátozások miatt megsokszorozódtak a családokon belüli viták, és emiatt érezhetően emelkedett a becsületgyilkosságok száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!