Ország-világ

2021.09.13. 16:41

Roller a zuhany alatt – Fekete-Győr újabb meghökkentő nyilatkozatot tett

Újabb meghökkentő nyilatkozatot tett a Momentum elnöke, aki arról mesélt egy YouTube-csatornán, hogy elektromos rollerét a zuhany alatt tisztította le, ami ettől nem meglepő módon tönkrement. Beszélgetőpartnere ezután csak annyi kérdezett tőle: „és rád bízzuk az országot?” Nem ez az első eset, hogy Fekete-Győr kínos vagy nevetséges kijelentést tett, korábban arról is beszélt, hogy Japán európai ország, a napelem mini atomerőmű, és makacsul kitartott amellett, hogy a ferencvárosi Liliom utca Józsefvárosban van.

Gyõr, 2019. október 12. Fekete-Gyõr András, a Momentum elnöke felszólal a Tüntetés Borkai Zsolt és a maffiakormányzás ellen elnevezésû rendezvényen a gyõri városháza elõtti téren 2019. október 12-én.

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Fekete-Győr András a híres-hírhedt interjúja után ismét szerencsétlen megjegyzéssel vetette észre magát – írja a Magyar Nemzet.

A Momentum baloldali miniszterelnök-jelöltje Osváth Zsolttal beszélgetett autózás közben a vlogger YouTube-videójában, amikor azt mesélte: volt egy elektromos rollere, ami nagyon koszos volt és gondolta, hogy lemossa, ezért betette a zuhany alá. A roller elektronikus rendszere pedig – nem meglepő módon – feladta a küzdelmet, és tönkrement. Osváth Zsolt láthatóan megdöbbenve fogadta a történetet, és ironikusan csak annyit kérdezett a politikustól:

„és rád bízzuk az országot?”

Az ominózus jelenet 8:40-től látható és hallható:

A videóban egyébként arról is beszélt a momentumos elnök, hogy

nincs szégyenérzete a számára balul sikerült, Gulyás Márton baloldali aktivistának adott " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Partizán-interjú miatt. „Egy jó tréning a Marcival letolni négy órát, négy óra alatt olyan kérdések is felmerülnek mint még soha” – mondta Fekete-Győr András, aki jónak nevezte a teljes interjút, majd megjegyezte: „a vágott anyag az egy másik történet”.

Nem csoda, hogy nem volt elégedett az áprilisban adott interjújával a baloldali politikus, ugyanis az adásban láthatóan hebegett-habogott, sokszor teljesen tanácstalannak tűnt. Az említett Partizán-beszélgetésben

olyan alapvető kérdésekre sem tudott válaszolni, hogy mit jelent számára az egyesült ellenzék fogalma.

Fekete-Győr állítólag a 2014-es választás előtt kívülről és cinikusan tekintett a magyar politikára, s a formálódó ellenzéki koalíciót nevetségesnek, alkalmatlannak és komolytalannak tartotta. Ezt egyébként a mai napig hangoztatja, ugyanis a vasárnapi, ATV által közvetített baloldali miniszterelnök-jelöltek „vitájában” így mutatkozott be: „Azt tapasztalta, hogy az elmúlt 30 év politikai elitje már nem képes új lendületet adni Magyarországnak. Ezért szervezte meg a Momentum-generációt.”

Ám az áprilisi beszélgetésében arra a várható kérdésre már leblokkolt, hogy közülük számos szereplővel most mégis szövetkezik a szivárványkoalícióban. Ekkor elismerte, hogy

a baloldali összefogással feladták a Momentum identitásának egy részét.

A pártelnök egyebek mellett Gyurcsány Ferenc politikai múltjáról, köztük a hírhedt őszödi beszédről alkotott véleményéről sem tudott számot adni az áprilisi interjújában. A Magyar Nemzet korábbi tudósításából kiderül:

az önellentmondásos, tíz-tizenkét másodperces hallgatásokkal, hümmögésekkel tűzdelt négyórás beszélgetésben a lilák vezére még az előre látható rutinkérdéseknél is teljesen tanácstalannak mutatkozott.

A Ki szavaz a baloldalra? nevű oldal a YouTube-on tette közzé a momentumos elnök válaszaiból összeállított videót.

Fekete-Győr Andrásnak korábban is voltak meghökkentő kijelentései: 2017 októberében videóinterjú készült a pártelnökkel a „kisméretű atomerőművekről,” amely akkoriban a Momentum programjának egyik sokat hangoztatott ígérete volt.

„Kisméretű atomerőmű, például egy napelem-kollekció egy ház tetején”

– mondta Fekete-Győr, majd az újságíró többszöri visszakérdezésére sem látta be újabb tévedését.

Azt megelőzően pedig az Azonnali által készített videóinterjújában a Momentum elnöke Józsefvárosban tartott lakossági fórumot, de nem igazán volt tisztában magával a kerülettel. Arra a kérdésre, hogy melyik józsefvárosi közterekre tenne ingyenes wifi-elérhetőséget, a momentumos elnök először visszakérdezett, majd egyedül a Rákóczi teret említette. Pár másodperces kínos csönd után közölte: „Nem sorolnék tereket.” Arra a kérdésre, hogy melyik helyeket mutatná meg egy turistának a VIII. kerületben,

a Liliom utcát és környékét említette, azonban a baloldali médium azzal szembesítette interjúalanyát, hogy az a IX. kerülethez tartozik. Fekete-Győr András ezután sem ismerte be hibáját, hanem ragaszkodott az általa mondottakhoz.

Ráadásul nem ez volt a legnagyobb földrajzi tévedése a miniszterelnök-jelöltnek. Idén június végén, amikor pártja „kormányprogramjának” részleteit posztolgatta Facebook-oldalára, egyik bejegyzésében az általa megálmodott négynapos munkahét mellett kampányolva először azt sugallta, hogy Japán európai ország.

„Szerintem a munka van az életért, fordítva, ezt pedig már Európa egyre több országában gondolják így: Spanyolországban már tesztelik a négynapos munkahetet, Japánban pedig már a kormány gazdaságpolitikai ajánlásai között szerepel.”

Később a momentumos elnök – a korábbiaktól eltérően – belátva óriási blamáját, javította Facebook-posztját.

Borítóképünkön Fekete-Győr András

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!