Festékkel támadtak

2018.03.09. 15:27

Rongálás miatt nyomoznak Gulyás Mártonék ellen

Még januárban egy kirívóan agresszív támadással hívta fel magára a figyelmet a Soros György által támogatott Gulyás azzal, hogy társaival rátámadt az Állami Számvevőszék épületére, és nagyon komoly károkat okozott a műemlékben. 

Forrás: origo

Az ügyészség rongálás miatt indított nyomozást Gulyás Márton és társai ügyében, miután még január 17-én narancssárga festékkel összefestékezték az Állami Számvevőszék épületét, főleg azt a réztáblát, amin az intézmény neve szerepel, valamint több helyen narancssárgára festették a falat.

A falak és az üvegfelületek mintegy 20-30 méter hosszan festékesek lettek. Az eset miatt egy feljelentést tettek csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt – emlékeztet az Origo cikke. 

A feljelentést elutasították azzal, hogy a feljelentettek által elkövetett cselekmény szabálysértés. Erre tekintettel, a rendőrség az iratokat megküldte a szabálysértési hatóságnak.Ezt követően a Pesti Központi Kerületi Bíróság a szabálysértési ügyet a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészséghez áttette. A hatóságok szerint

Gulyásék cselekménye alkalmas lehet rongálás bűntettének megállapítására, mivel az Állami Számvevőszék épülete műemléki védettség alatt áll.

A bíróság végzésében foglaltakra figyelemmel, a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség rongálás bűntette miatt a nyomozást elrendelte.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) fővárosi központját ért kár az első becslések szerint több százezer forintra tehető, de akár a milliós nagyságrendet is elérheti.

„Soros György fizetett provokátora” annyira beleélte magát az akkori akciójába, hogy nem vette észre, hogy a haverjaival egy éttermet is összekent – jegyzi meg az Origo cikke.

Borítókép: Origo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!