engedély

2018.08.25. 23:06

Salvini: elhagyhatják a hajót a migránsok

Elhagyhatják a Catania kikötőjében ötödik napja veszteglő mentőhajót a fedélzeten tartózkodó migránsok – jelentette be szombaton Matteo Salvini olasz belügyminiszter, aki mostanáig ellenezte partraszállásukat.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Orietta Scardino

A bevándorlásellenes Liga vezetője hangsúlyozta: a fedélzeten maradt mintegy 140 illegális bevándorló partra léphet, miután az olasz katolikus egyház bejelentette, hogy gondjaiba veszi őket. A hajóról húsz migránst Albánia hajlandó befogadni, illetve Írország mellett más országok is jelezték ilyen szándékukat – tette hozzá.

Salvini ellen egyébként nyomozást indított a szicíliai Agrigento városának ügyészsége a Dicotti nevű hajó fedélzetén lévő menedékkérők ügyében – jelentette az ANSA olasz hírügynökség. Az olasz sajtó szerint a vád feltehetően a személyi szabadság megsértése lehet, tekintettel arra, hogy az olasz törvények szerint a hatóságok 48 órán túl senkit sem tarthatnak fogva letartóztatási parancs hiányában.

Borítókép: Illegális bevándorlók imádkoznak az olasz parti őrség Diciotti hajójának fedélzetén Catania kikötőjében 2018. augusztus 25-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!