Családpolitika

2021.09.14. 21:45

Soltész: a gyermekvédelmi törvény nem irányul az LMBTQ-közösség tagjai ellen

A magyar gyermekvédelmi törvény a 18 év alatti gyermekek védelméről szól, a pedofília ellen fogadták el, és nem irányul az LMBTQ-közösség tagjai ellen – hangsúlyozta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Varsóban.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára a Gyõr-Moson-Sopron megyei templomfelújításokról tartott sajtótájékoztatón Gyõrben 2021. június 25-én. A magyar templomfelújítási program részeként Gyõr-Moson-Sopron megye 87 településén 110 templom, imaház, közösségi tér vagy plébánia újul meg 1 milliárd 663 millió forintból.

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Az államtitkár Przemyslaw Czarnek lengyel oktatásügyi miniszterrel együtt a lengyel és a magyar családpolitikáról szóló konferencia egyik pódiumbeszélgetésén vett részt.

A magyar gyermekvédelmi törvényt ismertetve Soltész aláhúzta:

ez a 18 év alatti gyermekekről szól. Akik Brüsszelből támadják, azok „vagy nem tudnak olvasni, vagy félreértelmezik, vagy szándékosan hazudnak”

– jelentette ki.

Kifejtette: a gyermekek védtelenek a médiatartalmakkal, valamint „bizonyos civil szervezetek tevékenységével szemben”. A mai összetett világban ezért, mint mondta, „nemcsak a szülők, de a kormányok is hatalmas felelősséggel tartoznak értük”.

A magyar törvény ezért nem arról szól, „amit Nyugat-Európa ránk akar testálni”, hanem mindenekelőtt arról, hogy nem lehet a 18 év alatti gyermekek biológiai nemét megváltoztatni, nem szabad őket ilyen irányú propagandának kitenni, és nem lehet hozzájuk pornográf és pedofil tartalmakat eljuttatni. Szól a törvény büntetőintézkedésekről, de szól a média felelősségéről is

– sorolta Soltész.

Viszont „messze nem szól arról, amit Brüsszelben akarnak ránk erőltetni”, vagyis a 18 éven felüli, valamelyik LMBTQ-közösséghez tartozó emberekről.

„Egy dolog az, hogy a keresztények mit gondolnak erkölcsi szempontból (...), hogy tudják, mi a bűn, és más dolog az, hogy a bűnt ítélik el, magát a bűnöst nem”

– magyarázta.

Przemyslaw Czarnek szintén azt hangsúlyozta: a magyar gyermekvédelmi politika és a hasonló lengyel kezdeményezések, köztük az egyes önkormányzatok által elfogadott, az Európai Bizottság által bírált családvédelmi döntések nem irányulnak senki ellen.

A keddi konferenciát a Trimarium nevű, a közép- és kelet-európai politika és társadalom témakörével foglalkozó varsói alapítvány szervezte a lengyel családügyi és társadalompolitikai tárca közreműködésével.

Borítóképünkön Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!