Amerikai elnökválasztás

2020.10.29. 17:35

Soros György által pénzelt muszlim szervezet támogatja Joe Bident

Közel 50 amerikai muszlim politikus és tisztviselő levélben közölte, hogy Joe Bident, a demokraták elnökjelöltjét támogatják Donald Trumppal szemben. A levelet az Emgage nevű szervezet adta ki, amely antiszemita és homofób szervezetekkel működik együtt, ráadásul Soros György amerikai tőzsdespekuláns is támogatja őket.

Democratic presidential candidate Joe Biden attends a briefing on Covid-19 at The Queen in Wilmington, Delaware, on October 28, 2020. - Democrat Joe Biden leads President Donald Trump in the polls with less than a week to go before the US election. The debates are over, tens of millions of Americans have cast their ballots already and the 77-year-old former vice president would appear to be on a glide path to the White House. (Photo by JIM WATSON / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Jim Watson

Még július végén közel 50 muszlim politikus és tisztségviselő levélben jelentette be, hogy Joe Biden demokrata párti elnökjelöltet támogatják a november 3-i elnökválasztáson. A levél aláírói között olyanok szerepelnek, akik korábban antiszemita és Izrael-ellenes megnyilvánulások miatt kerültek a hírekbe – írja a V4NA hírügynökség.

Az első aláíró Ilhan Omar minnesotai demokrata képviselőnő. A muszlim politikus korábban olyan határozatot nyújtott be az amerikai Képviselőházban, amelyben kijelenti, hogy az Egyesült Államoknak joga van Izraelt bojkottálni.

Egy másik aláíró, a szintén demokrata André Carson nem határolódott el korábban az antiszemita muszlim vallási vezetőtől, Louis Farrakhantól. Az ugyancsak demokrata Keith Ellison szintén Farrakhan támogatója.

A támogatói levelet az Emgage PAC nevű muszlim szervezet adta ki. Joe Bident annyira megérintette a támogatás híre, hogy videóüzenetben köszönte meg nekik a pártfogást.

Az Emgage pénzügyi támogatásából Soros György amerikai tőzsdespekuláns is kiveszi a részét. A Nyílt Társadalom Alapítványok honlapjáról kiderült, hogy Soros 2017-ben 100 ezer, 2018-ban pedig 50 ezer dollárral támogatta a szervezetet.

A Washington Free Beacon című lap szerint továbbá Soros György 2019-ben több mint 48 millió dollárt költött el lobbitevékenységre a Open Society Policy Centeren keresztül. A lap szerint az Emgage 1 millió dollárt kapott ebből az összegből.

Az Emgage egy, a Muszlim Testvériséghez köthető csoporttal működött együtt olyan eseményeken, amelyeken az előadók nyíltan ellenezték az LMBT-jogokat. A muszlim szervezet ugyanis az Észak Amerikai Iszlám Társaság (Islamic Society of North America, ISNA) konferenciáinak volt hivatalos partnere.

Az ISNA-ról korábban kiderült, hogy a Muszlim Testvériség hálózatának része – bár azt állítják, hogy már nem kapcsolódnak a csoporthoz.

A Jewish Voice című lap szerint a konferencián felszólalt Omar Szuleiman imám, aki „betegségnek” nevezte a homoszexualitást. Muzammil Siddiqi, az ISNA egykori elnöke pedig arról értekezett, hogy „támogatja a törvényeket azokban az országokban, ahol a homoszexualitást halállal büntetik”.

Borítóképünkön Joe Biden, a Demokrata Párt elnökjelöltje

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!