ismert kotta

2020.11.12. 11:06

Sorosnak kedves lépésekkel kezdheti elnökségét Joe Biden

Ha hivatalosan is Joe Biden lesz az Egyesült Államok következő elnöke, akkor egy ember már biztosan jól jár – Soros György. A Demokrata párti politikus első 100 napjában a tőzsdespekuláns szívéhez közel álló ügyekben tenne lépéseket.

Joe Biden már a kampánya során is többször érintette a klímaváltozás kérdéskörét. Beszélt többek között a palagáz rétegrepesztésnek (fracking) nevezett eljárással történő kitermelésének felszámolásáról, de az olajiparnak és a széniparnak is nekiment – írja a V4NA hírügynökség.

Joe Biden just claimed he doesn't want to ban fracking.

But a few months ago he said there would be no place for fracking in a Biden Administration: „we would make sure it's eliminated.”pic.twitter.com/gLSIZEnwP8

Biden elnökségének első 100 napjában a 2015-ös Párizsi Klímaegyezményt is újra ratifikálná, miután Donald Trump kilépett belőle.

Látszólag Soros György szívéhez is közel áll a klímaváltozás (egyébként valóban fontos) ügye, Soros szempontjából azonban ez álszent dolog. Soros idén jelentette be, hogy 1 milliárd dollárt készül befektetni egy globális egyetemhálózat létrehozására. Ennek célja az autoriter kormányok és klímaváltozás elleni harc elősegítése. A Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) honlapján a „klímaváltozás” szóra rákeresve 11 támogatás ugrik fel a 2016 és 2018 közötti időszakban.

Ehhez képest Soros korábban több szénipari vállalatban is részesedést szerzett.

A Soros Fund Management 2015-ben közel 2,5 millió dollárt értékben vett két szénipari vállalattól részvény. 2014-ben pedig 234,4 millió dollárt fektetett a szén- és gázipari Consol nevű vállalatba. Az energiaipar egyébként Soroshoz nagyon közel áll, Ukrajnában is mozgott ezen a területen.

Bevándorlás

Donald Trump élesen bírálta az illegális bevándorlást elnöksége alatt.

Biden azon túl, hogy több millió illegális bevándorlónak állampolgárságot adna, több, Trump által bevezetett intézkedést megszüntetne.

Ide tartozik az egyes muszlim országok ellen bevezetett beutazási tilalom, illetve a családszétválasztások az amerikai-mexikói határon. Érdekesség egyébként, hogy már az Obama-adminisztráció idején is így jártak el, sőt ketrecekbe tették a bevándorlókat.

A tőzsdespekuláns világszerte pénzel bevándorláspárti szervezeteket. Amikor 2018-ban Dél-Amerikában migránskaravánok indultak az Egyesült Államok irányába, Trump is megjegyezte, hogy „sokak” szerint Soros áll a tömeg megmozdulása mögött.

Speaking to reporters outside the White House, Trump reveals some doubt about whether Republicans will maintain Senate majority.

„The House -- I mean, there are a lot of people... I know we're doing well in the Senate. And it looks like we're doing okay in the House.” pic.twitter.com/LFdWJT9hwt

A Soros-által pénzelt United We Dream nevű szervezet idén azért kampányolt, hogy az illegális bevándorlók is részesüljenek a koronavírus-járvány miatt kiküldött 1200 dolláros segítő csekkekben. Az amerikai hatóságok 11 és 22 millió közé teszik az illegális bevándorló lakosságot az USA-ban.

Soros a kitoloncolások megakadályozásában részt vevő szervezeteket is támogatja. Ilyen csoport az Organized Communities Against Deportation nevű szervezet is, amely a hivatalos honlapján dicsekszik azzal, hogy az OSF a partnere.

Igazságügyi reformok

Biden az amerikai rendőrséget is átalakítaná, illetve igazságügyi reformokat is bevezetne, amelyek értelmében csökkentenék az erőszakmentes bűncselekményekre vonatkozó kötelező minimális büntetések alkalmazását. A volt alelnök már a kampányában is arról beszélt, hogy „mindenképpen forrásokat kell átcsoportosítani” a rendőrségtől.

Chris Wallace says Joe Biden doesn’t want to defund police

“Can we agree that we can redirect some [police] funding”

Biden: “Yes—absolutely”

Joe Biden “absolutely” wants to defund police

RT so Chris can’t ignore! pic.twitter.com/rcXZyeDunC

Ezek az ügyek már régóta foglalkoztatják Sorost. 2016-ban az OSF honlapján jelent meg egy véleménycikk „Csökkentsük, ne reformáljuk a rendfenntartást Amerikában” (Lets Reduce, Not Reform, Policing in America) címmel. A Soros-ösztöndíjas Mariame Kaba pedig a The New York Timesban írta, hogy a rendőri erőszak csökkentésének legbiztosabb módja a rendőrség hatalmának minimalizálása, valamint a költségvetés újragondolása.

Az erőszakos bűncselekmények elkövetőinek kérdésében Kamala Harris, várható alelnök is érintett. Harris – akinek a kampányát négy évvel ezelőtt a Soros Fund Management 5 400 dollárral támogatta – egy erőszakos bűnözőket segítő csoport támogatására buzdított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!