tragédia

2020.03.09. 20:07

Súlyos buszbaleset történt Ghánában

Legalább 35-en életüket vesztették és hatan életveszélyesen megsérültek, amikor két autóbusz összeütközött.

Legalább 35-en életüket vesztették és hatan életveszélyesen megsérültek a nyugat-afrikai Ghánában egy buszbalesetben – közölték a nyugat-afrikai ország hatóságai hétfőn.

Két busz ütközött frontálisan a fővárostól, Accrától több mint 400 kilométerre északra található Kelet-Bono régió egyik forgalmas útján Kintampo település közelében.

A tájékoztatás szerint a halottak között nők és gyermekek is vannak. A két jármű közül a nagyobbik eddig ismeretlen okból a szembe jövő sávba hajtott és kisbusznak ütközött – mondta a rendőrség szóvivője a helyi sajtónak. Mindkét jármű kigyulladt, az utasok közül sokan bent rekedtek a roncsokban. A holttestek összeégtek, azonosításuk ezért nehéznek bizonyulhat – közölte egy helyi illetékes. A sérültek közül is sokan súlyos égési sebeket kaptak.

A nyugat-afrikai országban gyakoriak a súlyos közúti balesetek mivel az utak gyakran rossz állapotban vannak, a járművek nincsenek megfelelően karban tartva, a sofőrök közül pedig sokan nem tartják be a közlekedési szabályokat. A ghánai közlekedési hatóság szerint naponta átlagosan hatan halnak meg közúti balesetekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!