Járvány

2021.06.04. 18:35

Svájcban a tervezettnél is előbb kezdik beoltani a 12-15 éveseket

Svájcban a július elejére tervezettnél is előbb kezdik koronavírus ellen beoltani a 12-15 éveseket – erről pénteken született döntés.

A vakcinák közül az amerikai-német Pfizer-BioNTech oltást fogják beadni a gyerekeknek. A svájci egészségügyi hatóság közleményében tudatta, hogy a 12-15 év közöttiek a 15 évesnél idősebbekhez hasonlóan két oltást kapnak.

Svájcban a tervek szerint szeretnének végezni a 12-15 év közöttiek beoltásával az őszi iskolakezdésre, és már csak azért is, hogy gyengüljön egy téli járványhullám esélye.

„Minél több ember lesz beoltva, és közéjük tartoznak a gyerekek is, annál kevesebb vírus üi fel a fejét majd környezetünkben és annál kisebb veszély leselkedik a kockázati csoportokra” – mondta a Reuters hírügynökségnek a svájci szövetségi egészségügyi minisztérium arra a kérdésre, hogy mi az alpesi ország oltásstratégiája gyerekekre vonatkozóan.

Az Egyesült Államokban egyébként már májusban megkezdték a 12-15 év közöttiek beoltását szintén a Pfizer-BioNTech vakcinájával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!