Illegális bevándorlás

2020.01.18. 23:19

Szakértő: egyre több migráns érkezik

Az embercsempészet ma már nagyobb üzlet, mint a kábítószer-kereskedelem.

Egyre több migráns érkezik, akik folyamatosan keresik a lehetőséget, hogy bejussanak Európába – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő szombat este az M1 aktuális csatornán.

A műsorban felidézték, hogy az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynökségének (Frontex) igazgatója pénteken Brüsszelben, a testület 2019-es migrációs adatait rögzítő jelentésének bemutatására összehívott sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, hogy a Törökországból Európába vándorlók száma rendkívüli mértékben megugrott.

Fabrice Leggeri szerint a szíriai és afganisztáni viszályoktól menekülők „elárasztották” Törökországot, majd Görögország felé indultak.

Kis-Benedek József szerint a kerítéssel ellátott magyar határszakaszokon is próbálkoznak a migránsok, de egyre többen akarnak Románián keresztül is bejutni az országba. Nincs könnyű dolguk, mert a román határvédelem nagyon felkészült – fűzte hozzá.

Kérdésre válaszolva elmondta azt is, az embercsempészet ma már nagyobb üzlet, mint a kábítószer-kereskedelem, és csak a fegyvercsempészet jövedelmezőbb nála.

Ez azt jelenti, hogy az embercsempészek hatalmas összegeket tudnak „beszedni”, és valószínű az is, hogy ezen szervezett bűnözői csoportok vezetői nem Európában, hanem külföldön vannak – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!