pokolgép

2018.04.10. 07:35

Szétbombáztak egy lakóházat Szíriában, 19-en meghaltak

Az áldozatok száma tovább emelkedhet.

Robbanás döntött romba egy lakóházat hétfőn az észak-szíriai Idlíbben, legkevesebb 19 ember halálát okozva – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A szíriai polgárháború fejleményeit helyi aktivisták segítségével nyomon követő emigráns csoport szerint egyelőre nem világos, hogy a robbanást rakéta becsapódása vagy gépkocsiban elhelyezett pokolgép okozta.

A halálos áldozatok száma az OSDH szerint várhatóan tovább emelkedik, miután több tucatnyian megsebesültek, és sokan az épület romjai alatt rekedtek.

A lázadókézen lévő város mentőszervezete, a Fehérsisakosok egyik önkéntese a Twitteren azt írta, hogy a Vádi Naszím negyedben történt robbanás következtében tíz ember halt meg. A mentésben résztvevők azon dolgoznak, hogy az áldozatokat kiemeljék a romok alól.

Az északnyugat-szíriai Idlíb kormányzóság a legnagyobb lázadókézen lévő térség, amely még a damaszkuszi rezsim ellen harcoló dzsihadista lázadók és a nacionalista Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) uralma alatt áll. A térségben a Haját Tahrír as-Sám (HTS) nevű iszlamista szervezet a legjelentősebb erő. Az elmúlt években harcosok és civilek tízezrei áramlottak a tartományba az ország olyan részeiből, amelyeket orosz és iráni támogatással visszafoglaltak a szíriai kormányerők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!