Járvány

2021.12.03. 19:03

Szigorításokat jelentett be a belga kormány

A belga kormány péntek délután járványügyi szigorításokat rendelt el, az új koronavírusos fertőzések növekedő száma, és az egyre jobban túlterhelt egészségügyi rendszer miatt.

Az intézkedések értelmében, a maszk beltéri viselésre vonatkozó kötelezettséget 6 éves kortól a gyermekekre is kiterjesztik, az oktatási helyiségeket a megnövekedett testhőmérséklet mérésére alkalmas műszerrel kell felszerelni. Az óvodák és az általános iskolák számára a karácsonyi szünet egy héttel korábban, már december 18-án megkezdődik, a közép- és felsőoktatásban csak a tanórák felét lehet tantermi részvétellel megtartani.

A hétvégén hatályba lépő intézkedések a 400 főnél többet számláló beltéri rendezvényeket megtiltják, hétfőtől a minimális létszám 200-ra csökken.

A mozik és színházak továbbra is fogadhatnak vendégeket, azonban az ülőhelyek között be kell tartani a 1,5 méteres távolságot.

A kormány a vendéglátóipart érintően nem vezetett be szigorításokat, az éttermek és a bárok zárási időpontja továbbra is este 11 óra maradt.

Míg Belgiumban, a legmagasabb az új fertőzések száma Európában, – a héten napi átlagban 17861 esetet regisztráltak -, addig a halálesetek száma viszonylag alacsonyabb. Az elmúlt hét napban átlagosan naponta 44 ember halt meg a fertőzés következtében.

Az országban 75,5 százalékos az átoltottsági arány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában