Ország-világ

2020.10.09. 23:44

Szijjártó: az ellenzék összejátszik a brüsszeli támadókkal

Donáth Anna hazugságokon alapuló támadásokra biztatja saját hazája ellen a brüsszeli tisztségviselőket.

Ha van antidemokratikus, intoleráns, véleményterroron alapuló politikai ideológia ma Európában, akkor az a magukat liberálisnak nevező politikai pártok által működtetett rendszer – hangsúlyozta Szijjártó Péter a Hír TV Informátor című műsorában, az ellenzéki képviselők Magyarország lejáratásában való aktív részvétele kapcsán – írja a Magyar Nemzet.

A külügyminiszter szerint főbenjáró bűn, ahogy a momentumos EP-képviselő, Donáth Anna hazugságokon alapuló támadásokra biztatja saját hazája ellen a brüsszeli tisztségviselőket.

Amiről itt most szó van az nem más, mint a teljes magyar ellenzék újabb őszödi beszéde – így kommentálta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt a videót, ami leleplezi az ellenzéki politikusok brüsszeli bürokratákkal való összejátszását hazánk lejáratása érdekében.

A Hír TV Informátor című műsora egy, a Momentum belső köreiből kiszivárgott felvétel alapján ugyanis felfedte, hogy a párt EP-képviselője, Donáth Anna korábbi állításai ellenére mégis együttműködik a hazánkat támadó uniós tisztségviselőkkel.

Gyakorlatilag kiderült, hogy a magyar ellenzék teljes mértékben tisztába volt azzal, hogy a koronavírus-törvény elleni támadások hazugságokon alapulnak. Tisztában voltak azzal is, hogy ezekkel óriási károkat okozhatnak a magyar embereknek, hiszen a felhatalmazási törvény körüli viták akkor zajlottak, amikor sokszor vérre menő küzdelmet kellett folytatnunk lélegeztetőgépekért, maszkokért, az emberek életének, munkahelyének megvédéséért – mondta a Hír TV-nek Szijjártó Péter.

A miniszter szerint azok a magyar ellenzéki képviselők, akik szorgalmazták, inspirálták a Magyarországgal szembeni támadásokat, nem kevesebbet tettek, minthogy az emberek életének, egészségének és munkahelyének megvédéséhez szükséges munkától és erőfeszítésektől vették el az energiát.

Ez szerintem egy nehezen megbocsátható bűn kategóriájába esik – fogalmazott a tárcavezető, aki úgy vélekedett:

minden normális gondolkodású ember gondolatmenetével ellentétes, hogy egy Magyarországon megválasztott EP-képviselő hazugságokon alapuló támadásokra biztatja saját hazája ellen a brüsszeli tisztségviselőket.

A nemzetnek az az érdeke, hogy rendkívüli helyzetben, amikor emberéletek forognak kockán, akkor mindenki egy irányba húzza a szekeret, mindenki segítsen, legyenek félretéve a politikai konfliktusok. Ehhez képest egy ilyen időszakban elárulni a magyar nemzeti érdeket, az szerintem olyan főbenjáró bűn, amelyet követően – hogy is mondjam – a kulturált európai politikusok között nem sok maradása van az ilyen cselekedetet végrehajtóknak – fogalmazott.

Beszélt arról is, hogy az európai bürokratáknak szerinte halványlila gőzük nincs arról, hogy mit beszélnek, amikor azt emlegetik, hogy Magyarországon nincs demokrácia. – 2018-ban az emberek nyolcévnyi világos kormányzati irány folytatásához adtak felhatalmazást.

A kormány nem lottón nyerte, hogy kormányozhat – jelentette ki Szijjártó Péter, emlékeztetve arra, hogy a történelem során eddig mindig baj volt abból, ha kívülről akarták megmondani, hogy nekünk mi a jó.

Ha van antidemokratikus, intoleráns, véleményterroron alapuló politikai ideológia ma Európában, akkor az a magukat liberálisnak nevező politikai pártok által működtetett rendszer – állapította meg a miniszter.

Hozzátette: Věra Jourovának is le kellene mondania, hiszen az unió egyik tagországában élő emberekről alkotott teljesen megalázó, hazugságon alapuló véleményt, amihez nincs joga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!