valós veszély

2018.04.07. 11:42

Szijjártó Péter: A szigorú migrációs politika a biztonságunk alapja

Huszonnyolc terrortámadás történt Európában az elmúlt 3 évben. Az elkövetők, akik - minden esetben migrációs hátterű személyek voltak - vagy az illegális bevándorlási hullámot kihasználva érkeztek ide, vagy korábban érkeztek, és képtelenek voltak az integrálódásra.

Forrás: echo tv

Magyarul a migráció, az európai tapasztalatok alapján, mindegy, hogy milyen formában, de terrorveszélyt jelent, az európai és benne a magyar emberek számára pedig életveszélyt jelent. A többi között erről is beszélt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A tárcavezető közölte, összeegyeztethetetlen az illegális bevándorlás és a magyar emberek biztonsághoz fűződő érdeke. A kettő közül választani kell és nem lehet kérdés, a kormány a magyar emberek biztonságát választja.

Az ENSZ emberi jogi bizottsága csütörtökön felszólította Magyarországot, hogy lépjen fel a politikusi gyűlöletbeszéd ellen, amelynek célkeresztjében a kisebbségek, a többi között a romák és a muszlimok állnak. A bizottság felszólította Magyarországot arra is, hogy vonja vissza azt a törvényt, amely lehetővé teszi a rendőrségnek az illegális határátlépők kitoloncolását anélkül, hogy menedékkérelmet nyújthatnának be. Emellett a testület szorgalmazza, hogy a kormány utasítsa el az úgynevezett Stop Soros törvénytervezetet, amely felhatalmazná a belügyminisztert, hogy nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva betiltson migránsokat segítő civil szervezeteket.

Szijjártó Péter a témával kapcsolatban közölte, a jelentés nem független szakértői vizsgálatokra alapozva készült. A külgazdasági és külügyminisztérium szavai szerint ilyenkor az önmagukat a magyar társadalom reprezentánsaként hamis és hazug módon beállítandó NGO-kat kérdezik meg. Ők elmondják a rendkívül elfogult véleményüket, melyet azután, mint egy független szakértői álláspontot állítják be az ENSZ és az Európai Unió különböző szervezeteiben.

Szijjártó Péter rámutatott, az elmúlt három évben 28 terrortámadás történt Európában és ezek mindegyikét migrációs hátterű személyek követték el.

Az európai tapasztalatok alapján kijelenthető, hogy a migráció terrorveszélyt jelent, az európai és benne a magyar emberek számára pedig életveszélyt jelent.

A tárcavezető leszögezte: összeegyeztethetetlen az illegális bevándorlás és a magyar emberek biztonsághoz fűződő érdeke. A kettő közül választani kell és nem lehet kérdés,

a kormány a magyar emberek biztonságát választja.

Szijjártó Péter hozzátette, mivel Ausztria nem fogad be több menekültet, a migránsok gyűjtőtáborává válik Magyarország, ha olyan kormánya lesz a jövőben, amely nem folytatja a jelenlegi szigorú migrációs politikát.

Nem addig lesz nyomás, ameddig a Fidesz-KDNP van kormányon, hanem addig, amíg az ENSZ és az Európai Unió eléri, hogy átvigye Magyarországon a globális migrációs csomagot, és a kötelező betelepítési kvótát – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter hozzátette, most még távolinak tűnik a probléma, de mi lesz, amikor majd arról kell dönteni, mely városokba költöztessék be az illegális bevándorlókat.

A tárcavezető beszélt arról is, nem véletlen, hogy Magyarországnak kiváló kapcsolata van a nemzetközi gazdasági szereplőkkel. Jelezte, hazánk minden évben rekordot dönt a Magyarországra irányuló beruházások illetve az export tekintetében. Mindez annak köszönhető, hogy a befektetők, a nemzetközi nagyvállalatok – amelyek jól fizető, biztos, kiszámítható megélhetést eredményező munkahelyeket hoznak létre nálunk – bíznak Magyarországban.

A cégek látják, hogy hazánkban biztonság van, a munkavállalóik biztonságban vannak.

Nem kell attól tartani, hogy no-go zónák jönnek létre Budapesten, szemben más nyugat-európai városokkal. Szijjártó Péter kiemelte, nem véletlen, hogy nyolc esztendő alatt kis híján 800 ezer új munkahely jött létre Magyarországon. A munkanélküliség 12,5 százalékról 2,8 százalékra csökkent. Ezek nem csak úgy lettek, hanem ezekért tenni kellett – tette hozzá.

Borítókép: ECHO TV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!